Ga naar inhoud
MAP
nl

Evenementenkalender

Het bruist het in het land op de bodem van een oude zee, Noardwest Fryslân, van de evenementen. Er is elke dag wel iets te beleven! 

Weekend van de Wetenschap in Franeker

Weekend van de Wetenschap in Franeker

De eerste twee dagen van oktober staan in het teken van de wetenschap. Ouders van nieuwsgierige kinderen opgelet. Op zaterdag 1 oktober is een van 11-16 uur een doorlopend programma op verschillende plekken in Franeker.

Nacht van de nacht

Nacht van de nacht

29 Oktober wordt de donkerte gevierd. Hieronder vind je het magische programma van de Waadhoeke tijdens de Nacht van de Nacht. Ga er ’s avonds op uit en ervaar hoe magisch de donkerte in de Waadhoeke is!

Culinaire Wadden Weken

Culinaire Wadden Weken

Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied. Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 17 oktober en 27 november de Culinaire Wadden Weken gevierd. Beleef de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Proef de zilte smaak van oesters, geniet van mals vlees van de kust en luister naar de verhalen van boeren en chefs. 

Bildtse Smaakroete

Bildtse Smaakroete

Voor in de agenda: zaterdag 29 oktober Bildtse Smaakroete 11:00-16:00.

De Bildtse Smaakroete is een verzameling van plekken met lokale producten op 't Bildt in Fryslân. Eerlijke en smaakvol eten voor thuis. Verschillende producenten hebben elkaar gevonden en willen graag al dat lekkers met je delen. #kooplokaal

Deze evenementen mag je ook niet missen

Pak je Deal - jild moat rôlje

Nieuwgierig naar speciale arrangementen die aangeboden worden in Noardwest Frysân?

In Noardwest-Fryslân is ruimte genoeg. Toch lekker naar buiten?

Het is heerlijk om lekker buiten te zijn. Gewoon op de fiets te stappen, de boot af te duwen of de wandelschoenen aan te trekken en een van de prachtige routes te volgen. In Noardwest Fryslân is genoeg aanbod.