Ga naar inhoud
MAP
nl

Noardwest Fryslân - Land op de bodem van een oude zee

Simmer yn Noardwest Fryslân. Noardwest Fryslân is een plek als geen ander: een ongerept kustgebied waar het houden van 1,5m afstand geen enkel probleem is. Hier geniet je van ruimte, lucht en landschap. Zo ver je kunt kijken. Waar eb en vloed eeuwenlang vrij speelden. Met vruchtbare grond, waardoor eerdere bewoners het aandurfden langs de open zee te leven. Dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In een landschap van terpen en dijken. Waar je je als fietser of wandelaar in het paradijs waant. Vaar door de waterwegen die allemaal aan elkaar verbonden zijn. Waar de nacht nog echt donker is en de stilte hoorbaar is. Slaap je in een oude vuurtoren? Op een historisch zeilschip? Een gezellig B&B in één van de gezellige Elfsteden? Keuze genoeg! Kom maar kijken. Je bent van harte welkom!

 

Alles over jouw bestemming Noardwest Fryslân

 • Op wereldreis

  Maak een wereldreis van formaat en wel in Noardwest Fryslân. Benieuwd wat deze gevarieerde regio je te bieden heeft? Bekijk het aanbod hier.

  Plan jouw wereldreis
 • Weer naar buiten!

  We kunnen weer genieten van alle terrasjes, sfeervolle accommodaties en een heerlijk dagje weg voor jong en oud. Recreëren in Noardwest Fryslân is gewoon genieten van de bovenste plank. Onze gastvrije ondernemers heten je op 1,5m afstand weer van harte welkom! 

  Bekijk hier de leukste terrasjes
 • Inspiratie

  Ontdek alles over jouw bestemming Noardwest Fryslân. Het land op de bodem van een oude zee.

  Laat je inspireren
 • Streken & steden

  In Noardwest Fryslân vind je een grote verscheidenheid aan landschappen, dorpen en steden. Ontdek ze allemaal.

  Bezoek onze streken & steden
 • Bezoeken

  Leuk dat je komt! Verdiep je hier verder in alles wat Noardwest Fryslân te bieden heeft. De mooiste overnachtingsplekken, gezelligste restaurantjes en de leukste activiteiten. 

  Vind hier alles voor jouw bezoek
 • Inspiratiekrant Ontdek Noardwest Fryslân

  Ontdek Noardwest Fryslân. Geïnspireerd door een Oude Zee!
  Ga je mee op avontuur? Trek de wandelschoenen aan, spring op de fiets, stap op een boot, verblijf in een van de vele gastvrije en unieke overnachtingsmogelijkheden, proef Noardwest Fryslân en (her)ontdek de regio. Geniet en beleef een stukje authentiek, gastvrij Fryslân. Je zult verbaasd staan dat ‘de rust en ruimte’ zoveel veelzijdigheid heeft te bieden. 

  Bekijk hem hier
 • Magazine Welkom in Noardwest Fryslân

  Het nieuwe toeristisch magazine staat vol met verhalen, inspiratie en de leukste locaties in het Fryslân, geïnspireerd op een oude zee. Laat je alvast inspireren.

  Bekijk hem hier

De lichtval is hier anders. Hier word je rustig door de weidsheid, ruimte, rust en stilte.

Lutz Jacobi - Directeur Waddenvereniging

Geniet vast van de mooiste beelden uit Noardwest Fryslân