Ga naar inhoud
MAP
nl

Noardwest Fryslân - Land op de bodem van een oude zee

Het voorjaar komt er weer aan en lokt ons naar buiten. Noardwest Fryslân is een plek als geen ander: een ongerept kustgebied waar het houden van 1,5m afstand geen enkel probleem is. Hier geniet je van ruimte, lucht en landschap. Zo ver je kunt kijken. Waar eb en vloed eeuwenlang vrij speelden. Met vruchtbare grond, waardoor eerdere bewoners het aandurfden langs de open zee te leven. Dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In een landschap van terpen en dijken. Waar je je als fietser of wandelaar in het paradijs waant. Vaar door de waterwegen die allemaal aan elkaar verbonden zijn. Waar de nacht nog echt donker is en de stilte hoorbaar is. Slaap je in een oude vuurtoren? Op een historisch zeilschip? Een gezellig B&B in één van de gezellige Elfsteden? Keuze genoeg! Kom maar kijken. Je bent van harte welkom!

 

Alles over jouw bestemming Noardwest Fryslân

 • Op wereldreis

  Een wereldreis zit er vanwegen corona niet in, maar lekker dichtbij kun je ook een wereldreis van formaat maken en wel in Noardwest Fryslân. Benieuwd wat deze gevarieerde regio je te bieden heeft? Bekijk het aanbod hier.

  Plan jouw wereldreis
 • Weer naar buiten!

  Onze ondernemersspanning zich in om jou, zodra de maatregelen het toelaten, weer te kunnen laten genieten van hun terrasjes, sfeervolle accommodaties en een heerlijk dagje weg voor jong en oud. Recreëren in Noardwest Fryslân is gewoon genieten van de bovenste plank. Onze gastvrije ondernemers heten je op 1,5m afstand weer van harte welkom! 

  Bekijk hier de leukste terrasjes
 • Toeristisch magazine Noardwest Fryslân

  Het nieuwe toeristisch magazine staat vol met verhalen, inspiratie en de leukste locaties in het Fryslân, geïnspireerd op een oude zee. Laat je alvast inspireren.

  Lees m hier
 • Inspiratie

  Ontdek alles over jouw bestemming Noardwest Fryslân. Het land op de bodem van een oude zee.

  Laat je inspireren
 • Streken & steden

  In Noardwest Fryslân vind je een grote verscheidenheid aan landschappen, dorpen en steden. Ontdek ze allemaal.

  Bezoek onze streken & steden
 • Bezoeken

  Leuk dat je komt! Verdiep je hier verder in alles wat Noardwest Fryslân te bieden heeft. De mooiste overnachtingsplekken, gezelligste restaurantjes en de leukste activiteiten. 

  Vind hier alles voor jouw bezoek

De lichtval is hier anders. Hier word je rustig door de weidsheid, ruimte, rust en stilte.

Lutz Jacobi - Directeur Waddenvereniging

Geniet vast van de mooiste beelden uit Noardwest Fryslân