Noordwest Friesland - Land op de bodem van een oude zee

De zon lacht je tegemoet en gelukkig mogen we er weer lekker op uit! Het Noordwesten van Friesland is een plek als geen ander: een ongerept kustgebied waar het houden van 1,5m afstand geen enkel probleem is. Hier geniet je van ruimte, lucht en landschap. Zo ver je kunt kijken. Waar eb en vloed eeuwenlang vrij speelden. Met vruchtbare grond, waardoor eerdere bewoners het aandurfden langs de open zee te leven. Dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In een landschap van terpen en dijken. Waar je je als fietser of wandelaar in het paradijs waant. Vaar door de waterwegen die allemaal aan elkaar verbonden zijn. Waar de nacht nog echt donker is en de stilte hoorbaar is. Slaap je in een oude vuurtoren? Op een historisch zeilschip? Een gezellig B&B in één van de gezellige Elfsteden? Keuze genoeg! Kom maar kijken. Je bent van harte welkom!

 

Alles over jouw bestemming Noordwest-Friesland

Op wereldreis

Jouw wereldreis begint in Noordwest Friesland. Lekker dicht bij huis beleef je een vakantie van wereldformaat. Ook benieuwd wat Noordwest Friesland je te bieden heeft? Bekijk het aanbod hier.

Plan jouw wereldreis

Weer naar buiten!

Onze ondernemers hebben zich tot het uiterste ingespannen om jou weer te kunnen laten genieten van hun terrasjes, sfeervolle accommodaties en een heerlijk dagje weg voor jong en oud. Recreëren in Noordwest-Friesland is gewoon genieten van de bovenste plank. Onze gastvrije ondernemers heten je op 1,5m afstand weer van harte welkom! 

Bekijk hier de leukste terrasjes

Toeristisch magazine Noordwest-Friesland

Het nieuwe toeristisch magazine staat vol met verhalen, inspiratie en de leukste locaties in het land op een oude zee. Laat je alvast inspireren.

Lees m hier

Inspiratie

Ontdek alles over jouw bestemming Noordwest-Friesland. Het land op de bodem van een oude zee.

Laat je inspireren
© Guido Hibma

Streken & steden

In Noordwest-Friesland vind je een grote verscheidenheid aan landschappen, dorpen en steden. Ontdek ze allemaal.

Bezoek onze streken & steden

Bezoeken

Leuk dat je komt! Verdiep je hier verder in alles wat Noordwest-Friesland te bieden heeft. De mooiste overnachtingsplekken, gezelligste restaurantjes en de leukste activiteiten. 

Vind hier alles voor jouw bezoek

De lichtval is hier anders. Hier word je rustig door de weidsheid, ruimte, rust en stilte.

Lutz Jacobi - Directeur Waddenvereniging

Geniet vast van de mooiste beelden uit Noordwest-Friesland

© Guido Hibma
© Hans Menninga Fotografie
© Hans Menninga Fotografie
© Hans Menninga Fotografie
© Piet Douma
© Piet Douma
© Guido Hibma
© Guido Hibma
© Guido Hibma