Noordwest-Friesland - Land op de bodem van een oude zee

Het Noordwesten van Friesland liep ooit twee keer per dag onder water. Het is een plek als geen ander: een kustgebied waar eb en vloed eeuwenlang vrij mee speelden. Met vruchtbare grond, waardoor eerdere bewoners het aandurfden langs de open zee te leven. De Romeinen konden tweeduizend jaar terug hun ogen niet geloven. Friezen die vasthielden aan de essentie van lucht, aarde en water. En slim terpen en dijkjes bouwden. Kom maar kijken. Je bent van harte welkom!

De coronacrisis dwingt ons nu helaas om maatregelen van de overheid op te volgen. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Evenementen zijn afgelast tot 1 september. Maar op deze moeilijke momenten willen we óók allemaal graag onze zinnen verzetten. Al is het maar voor heel even. Daarom willen we je ook inspireren. We laten je daarom graag zien hoe mooi de regio Noordwest-Friesland is. Tot snel!

Alles over jouw bestemming Noordwest-Friesland

Aanbod corona-proof

Het coronavirus houdt ons voorlopig nog wel in z'n greep. Vanaf 1 juni zullen de maatregelen gelukkig wat versoepeld worden. Nog niet alles kan en we zullen ons moeten aanpassen. Onze ondernemers hebben zich tot het uiterste ingespannen om jou weer te kunnen laten genieten van hun terrasjes, sfeervolle accommodaties en een heerlijk dagje weg voor jong en oud. Recreëren in Noordwest-Friesland is gewoon genieten van de bovenste plank. Onze gastvrije ondernemers heten je op 1,5m afstand weer van harte welkom! 

Bekijk hier het aanbod Corona-style

Toeristisch magazine Noordwest-Friesland!

Het nieuwe toeristisch magazine staat vol met verhalen, inspiratie en de leukste locaties in het land op een oude zee. Laat je alvast inspireren.

Lees m hier

Inspiratie

Ontdek alles over jouw bestemming Noordwest-Friesland. Het land op de bodem van een oude zee.

Laat je inspireren
© Guido Hibma

Streken & steden

In Noordwest-Friesland vind je een grote verscheidenheid aan landschappen, dorpen en steden. Ontdek ze allemaal.

Bezoek onze streken & steden

Bezoeken

Leuk dat je komt! Verdiep je hier verder in alles wat Noordwest-Friesland te bieden heeft. De mooiste overnachtingsplekken, gezelligste restaurantjes en de leukste activiteiten. 

Vind hier alles voor jouw bezoek

De lichtval is hier anders. Hier word je rustig door de weidsheid, ruimte, rust en stilte.

Lutz Jacobi - Directeur Waddenvereniging

Geniet vast van de mooiste beelden uit Noordwest-Friesland

© Guido Hibma
© Hans Menninga Fotografie
© Hans Menninga Fotografie
© Hans Menninga Fotografie
© Piet Douma
© Piet Douma
© Guido Hibma
© Guido Hibma
© Guido Hibma