Ga naar inhoud
MAP
nl

Musical De Tocht

Bezoek De Tocht en ontdek hoe jij je Elfstedentocht beleving compleet maakt

Bezoek de (elf)steden Harlingen en Franeker

Bezoek de (elf)steden Harlingen en Franeker

Ontdek één van de oudste steden van Nederland: Harlingen. Wist je dat deze stad al in 1234 stadsrechten kreeg? Kuier langs de vele wonderschone gevels. Ontdek de rijke historie in het museum Hannemahuis, de prachtige steegjes en oude pakhuizen. Geniet van het brede aanbod van de horeca en winkels. Slenter heerlijk door de charmante binnenhavens. Maar bezoek ook beslist de hippe pleisterplaats op de Nieuwe Willemshaven. Hier valt genoeg te zien en beleven!

Franeker, de ster van de elf steden, een academiestad vol historie en vertier. Geniet van stadse geneugten in een vriendelijke dorpssfeer. Het is er allemaal – van jachthaven, theater, horeca en een eigentijds winkelaanbod tot musea en historische monumenten – maar het mooiste is de beleving van tijd, aandacht en wat werkelijk belangrijk is. Rust, ruimte, gastvrijheid en een dagelijkse portie klein geluk. Een must-see is het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en het Martena Museum. Maar vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het stadhuis of maak een stadswandeling. Dat is Franeker. Of zoals we in het Fries zeggen: Frjentsjer

Musical De Tocht

Musical De Tocht

De voorstelling van Spektakelmusical De Tocht gaat over vijf jeugdvrienden die een pact sluiten: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. Belofte maakt schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Lekker Koese in een elfstedenstad

Lekker Koese in een elfstedenstad

Een overnachting in één van de Elfsteden kan niet ontbreken. Leeuwarden is vanuit Franeker en Harlingen dichtbij! In slechts 15 -20 min auto minuten ben je op je bestemming. Liever niet met de auto? Ook met de trein en de bus ben je er zo! Ontdek jou idelale overnachtingsmogelijkheid in de buurt. Je kunt kiezen voor een hotel, een gezellig Bed & Breakfast of zelfs voor een camping.

Camper elfstedentocht

Camper elfstedentocht

Je kan natuurlijk ook zelf de Tocht der Tochten rijden, maar dan met de camper! De Elfstedentocht rijden met de camper is één van de beste manieren om Friesland te ontdekken. Tijdens deze Tocht der Tochten kom je niet vermoeid aan en de tocht hoeft ook niet binnen 24 uur gereden te worden. Rijd de route met je camper op je gemak en neem de tijd om de Elfsteden te bewonderen en je stempels te verzamelen. Breng onderweg een bezoek aan Musical De Tocht.

Het Theater

De musical wordt opgevoerd in een nieuw theater dat speciaal voor De Tocht wordt gebouwd in Leeuwarden. Met een 360º ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theater-technieken, beleven 1.460 toeschouwers de Elfstedentocht in elke voorstelling samen met de hoofdpersonen uit ons verhaal in al zijn uitersten. Een beleving om nooit te vergeten!

Lekker ite in een elfstedenstad

Lekker ite in een elfstedenstad

Maak je beleving compleet en proef de lekkerste Friese streekproducten!  Dankzij ons leven op de bodem van een oude zee zijn onze streekproducten vol van smaak, eerlijk en overheerlijk. Ontdek voor je bezoek aan De Tocht de lekkerste adresjes: van boerderijwinkels, delicatessenzaken, kraampjes langs de weg tot natuurlijk de restaurants waar de streekproducten terecht de hoofdrol op de menukaarten opeisen. Priuwe en genietsje in Noardwest! 

11 Fountains

11 Fountains

Het liefst passeren we de route langs de 11 steden van Fryslân in ijzige temperaturen op de schaats. Gelukkig is er nog een prachtige reden bijgekomen om de 11 Friese steden te bezoeken. Voor ieder van de 11-steden is door een internationale topkunstenaar een fontein ontworpen. Iedere fontein heeft z'n eigen verhaal. Een verhaal wat past bij de stad waar hij aan geschonken is. Hedendaagse kunst in een historisch decor. In Noardwest Fryslân vind je de Oortwolk in Franeker en de Walvis in Harlingen. Bekijk ze met je eigen ogen. 

Muzikale beleving

De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou een eenzaamheid op de kilometers ijs daartussen. Componisten Sytse Broersma en Ad van Dijk vangen dit gevoel perfect in rockgeorienteerde composities en geven De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.

Elfsteden routes

Ben je ook zo enthousiast over de Elfstedentocht? Je kunt de Elfstedentocht niet alleen op de schaats afleggen maar ook te voet, met de fiets, camper, auto of zelfs met de boot! We hebben routes in en door onze Elfsteden in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor de 235 km lange Fietselfstedentocht, wandel een deel van het Elfstedenpad of maak een mooie stadwandeling in Harlingen of Franeker. Welke kies jij?