Streken & Steden

In het land op de bodem van een oude zee kom je echt even helemaal tot rust. Hier in Noordwest-Friesland staat onthaasten bovenaan je to-do-lijst. In de vlakke akkers van het Uytland, beschermd door de dijken en terpen, waar je eindeloos ver kunt kijken. Of het groene hart in Friesland, de Greidhoeke, met de knusse en historische dorpjes. Kom eens naar het watersportgebied rond Grou, waar een gezellige en nautische sfeer heerst. En natuurlijk het stoere Harlingen vol historische verhalen over de zee en visserij. Leeuwarden als dynamische hoofdstad waar alles kan en het academische Franeker met een rijke geschiedenis en moderne faciliteiten voor iedereen. Je zou er eigenlijk niet meer weg willen.

We kunnen je nog meer inspireren

Ontdek alle streken en steden

© Guido Hibma

Franeker

In Franeker is het genieten van stadse geneugten in een vriendelijke dorpssfeer. Een stad vol vertier waar het academische verleden weer herleeft. 

Ontdek Franeker

Harlingen

Welkom in één van de oudste steden van Nederland; Harlingen. Wist je dat deze stad al in 1234 stadsrechten kreeg? In deze Elfstedenstad is veel van het roemrijke verleden bewaard gebleven. In de enige zeehavenstad die Friesland rijk is, staan de inwoners 'met de kop naar zee'.

Ontdek Harlingen
Foto ontvangen van Catharina

Foto ontvangen van Catharina

Greidhoeke

Overweldigende natuur met de lieflijke kleine dorpjes verspreid door de regio. Vergezichten die je alleen op ansichtkaarten ziet. Fietsen of wandelen via kleine paadjes of dwars door de landerijen. Dat is de Greidhoeke.

Ontdek De Greidhoeke
Wikipedia

Wikipedia

Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van de provincie Friesland. Daar omheen liggen schilderachtige dorpen en een weids plattelandsgebied. Allemaal met een eigen karakter.

Ontdek de omgeving van Leeuwarden
© Hans Menninga Fotografie

Uytland

Een weids en open landschap  aan de Waddenzee, dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Dat is het Uytland in het noorden van Noordwest-Friesland. Hier ben je helemaal in je element.

Ontdek het Uytland
© Guido Hibma

Waddenkust

Het waddengebied is verkozen het mooiste natuurgebied van Nederland. En dat is niet voor niets! Magistraal door de bijzondere dynamiek in de natuur en het bijzondere getijdenlandschap. De Wadden is een gebied om echt te ontdekken. Zien we je binnenkort?

Ontdek de Waddenkust