Ga naar inhoud
MAP
nl

Wandelen langs trekvogels en cultuurhistorie bij Westhoek-Koehoal

Marrum

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa's grootste kwelders, neemt je mee in de waddennatuur met zijn vogelrijkdom...

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa's grootste kwelders, neemt je mee in de waddennatuur met zijn vogelrijkdom en vergezichten. Ga op pad met onze enthousiaste natuurgids langs trekvogels en cultuurhistorie. We wandelen buiten de dijken, in deelgebied Westhoek, dichtbij Zwarte Haan.

Paarse kwelders met zeeaster Loop vanaf de dijk richting Waddenzee en je ziet de begroeiing veranderen. Geleidelijk krijgt het zoute zeewater meer invloed. Gras wordt kweldergras, en verdwijnt dichter bij zee volledig om plaats te maken voor planten als schorrekruid en zeekraal. Soorten die het zoute water verdragen. Uiteindelijk verdwijnt de begroeiing geheel en voel je dat lopen steeds moeizamer gaat; we bereiken de slikvelden van het wad. Nergens zijn de luchten mooier dan hier en de natuur verandert mee met de seizoenen. Tegen het einde van de zomer kleuren de kwelders paars door de plant zeeaster.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
24 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wandelen langs trekvogels en cultuurhistorie bij Westhoek-Koehoal

Marrum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten