Ga naar inhoud
MAP
nl

11fountains

Het liefst passeren we de route langs de 11 steden van Fryslân in ijzige temperaturen op de schaats. Gelukkig is er nog een prachtige reden bijgekomen om de 11 Friese steden te bezoeken. Voor ieder van de 11-steden is door een internationale topkunstenaar een fontein ontworpen. Iedere fontein heeft z'n eigen verhaal. Een verhaal wat past bij de stad waar hij aan geschonken is. Hedendaagse kunst in een historisch decor. In Noardwest Fryslân vind je 3 van de 11 fonteinen. Bekijk ze allemaal met eigen ogen. 

Ontdek de fonteinen in Noordwest Friesland

Misschien vind je dit ook leuk

de andere fonteinen

de andere fonteinen

Ben je nieuwsgierig naar de andere acht fonteinen in Fryslân? Bekijk dan de 11fountains fonteinen van Dokkum, Sloten, Stavoren, Harlingen, Workum, IJlst, Sneek en Bolsward op de website van Visit Friesland.

elf fonteinen route

elf fonteinen route

Maak een mooie auto- of motorrit langs de 11 fonteinen in Friesland! De route is bijna 200 km. lang. en biedt een dagvullend programma. In ieder stadje stop je bij de fontein die in 2018 gemaakt is door een internationale kunstenaar.

blog: een weekend noord friesland

blog: een weekend noord friesland

Laat jezelf in drie dagen meeslepen door een onvergetelijke tocht langs de 11fonteinenroute, een unieke belevenis die je de pracht van historische steden laat ervaren. In deze blog geven we je graag een inkijkje in wat je kunt verwachten van een weekendje weg in het noorden van Friesland.

Harlingen

Harlingen

Ben je in Harlingen om de Walvis fontein te spotten? Vergeet dan niet om ook de rest van deze havenstad te verkennen! Ontdek hier alle tips.

Franeker

Franeker

Met een door UNESCO bekroond Planetarium mag je tijdens je bezoek aan de fontein in Franeker ook de rest van de stad niet vergeten. Bekijk snel wat er te doen is.

Dagje Leeuwarden

Dagje Leeuwarden

Heb jij de bijzondere mistfontein tegenover het station al gezien? Loop dan lekker door de binnenstad in en duik in de cultuur van de Friese hoofdstad Leeuwarden.