Ga naar inhoud
MAP
nl

Slachtemarathon

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Oosterbierum

Van de zeedijk bij Oosterbierum tot in het hart van Fryslân in Raerd, meet de oude Slachtedyk de afstand van een marathon: ruim 42 kilometer.

Liefhebbers van wandelen, hardlopen en cultuur opgelet! De Slachtemarathon is niet zomaar een evenement; het is een belevenis die je meeneemt door het hart van Fryslân. Met een parcours dat kronkelt over de historische Slachtedyk, verbindt dit evenement je met de natuur, de lokale cultuur en elkaar.

Wat is er te zien?
Hier lees je meer over de culturele programmering langs en tijdens de route. Van kunst en theater tot muziek en foto-momenten.

Voor bezoekers
Zorg ervoor dat je op tijd bent voor de beste plekken. Parkeren is beperkt, vooral in Raerd en Wommels, dus het is aan te raden om op de fiets te komen om parkeerproblemen te vermijden. Voor wie er niet bij kan zijn, is er de mogelijkheid om de marathon de hele dag live te volgen op Omrop Fryslân of via het live blog van de Leeuwarder Courant.

Hier kom je nog meer te weten over de Slachtemarathon. Hier vind je praktische info, leuke weetjes en oefenroutes. Kortom, dé plek voor alle ins en outs over dit evenement!

Doe je mee?

  • Hier vind je alle informatie voor wandelaars
  • Of lees meer over de 21km of 42km voor hardlopers
Wanneer:
t/m 15 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Slachtemarathon

Oosterbierum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten