Ga naar inhoud
MAP
nl

Droogvallen en wadlopen met de Regina Andrea

Regio Franeker / Harlingen

Een uniek uitje in Nederland: droogvallen en wadlopen op Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Met de Regina Andrea vaar je over de Waddenzee, net voordat het eb begint te worden. Het schip 'strandt' en valt bijna droog op een zandplaat midden op zee....

Een uniek uitje in Nederland: droogvallen en wadlopen op Waddenzee Unesco Werelderfgoed.

Met de Regina Andrea vaar je over de Waddenzee, net voordat het eb begint te worden. Het schip 'strandt' en valt bijna droog op een zandplaat midden op zee. Met een ervaren gids ga je van boord en loop je over de bodem van de zee. Met je voeten in het slik begint de wadlooptocht. Je ontdekt onder andere welke flora en fauna er in de zee leven. Speciaal voor kinderen is er een educatieve speurtocht. Het is een leuke, leerzame beleving op een uniek stukje Nederland.

Na het wadlopen ga je weer aan boord en vaar je terug naar de haven van Harlingen. Tijdens de heen- en terugreis worden er boeiende wetenswaardigheden verteld en breng je een bezoek aan de zeehondenbank. De tocht duurt ca. 4 uren en is geschikt voor alle leeftijden.

De activiteit is getij-afhankelijk. Het programma kan hierdoor worden gewijzigd.

Ligging
Vertrekplaats Regina Andrea: Zuiderhaven van Harlingen (ter hoogte van nummer 11). Parkeren kan aan de Zuiderhaven of in de binnenstad.

Belangrijk om te weten
Voor het wadlopen is het handig om het volgende mee te nemen: schoenen die vies/nat mogen worden, korte broek, eventueel dikke trui of een windjack als het wat frisser is, een handdoek en extra paar schoenen en broek voor de terugweg.

Zorg ervoor dat je uiterlijk een kwartier voor de afvaart aanwezig bent. De vertrektijden zijn afgestemd op het getij. Houd er rekening mee dat het programma kan wijzigen door onvoorziene omstandigheden.

Benedendeks is er een mooie salon met uitzicht op zee. Tijdens de vaart zijn de bar en keuken open. Je kunt contant of met pin betalen.

Honden zijn welkom aan boord.

Online geboekte tickets kunnen niet worden teruggeboekt.

Wanneer:
3 t/m 17 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Droogvallen en wadlopen met de Regina Andrea

Regio Franeker / Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten