Ga naar inhoud
MAP
nl

Vier het voorjaar in Noordwest Friesland

We snappen je helemaal. Genietend van het mooie weer wil je deze waardevolle periode natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Zoek deze zomer de ruimte op en plan een uitje of vakantie naar Noardwest Fryslân.Laad je na een korte of lange wandeling, fiets- of vaartocht op aan de warme en authentieke gastvrijheid in de horeca-etablissementen in ons mooie en gevarieerde Noardwest. Meer weten over uiteenlopende routes, gezellige pleisterplaatsen, musea, voorstellingen etc.? Op deze pagina lichten we een tipje van de sluier op.

Het bruist hier! Er is hier altijd iets te beleven!

Wietske Boonstra

Staten en Stinzen

Staten en Stinzen

Kastelen, buitenplaatsen, landgoederen… Wij hebben het in Fryslân gemakshalve over staten en stinzen. Niet alleen de prachtige historische panden zijn de moeite waard, maar neem ook eens een kijkje in de vele stinzentuinen met de bijzonder stinzenplanten. De moeite waard.

Tips voor de kids

Tips voor de kids

Lekker met de kids erop uit? Laat de kids de wereld ontdekken en trek erop uit. Kennismaken met vele soorten dieren – nu ook dino’s - kan in  Aqua Zoo in Leeuwarden of bezoek het interactieve Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden. Duik in de wereld der astronomie van Eise Eisinga en bezoek het Planeterium in Franeker. De Beleefwandelingen van VanState tot Stek van Dekema State in Jelsum combineren actie en leren. 

Streekproducten

Streekproducten

Zelf de boer op.. ontdek seizoensproducten...

De smaak van Noardwest Fryslân. En jo kinne it priuwe!
Noardwest heeft veel boerderij winkels, hoe leuk is het om deze middels een fiets route te ontdekken? Waait het te hard? Met de auto kun je ook veel locaties bezoeken. 

Bekijk hier de Boeren Streekproductenroute

Kuierje

Kuierje

Wandel erop los in Noardwest Fryslân! Of je nu van langeafstandswandelingen houdt of liever een ommetje maakt. Hier vind je wandelpaden over slingerende dijkjes, door de steden Harlingen en Franeker, langs het water of door parels van dorpen. Ga te voet door het afwisselende landschap en geniet van iedere stap. 

Zin om een korte wandeling te maken? Volg dan een Kuiertocht of een Swalkroute. Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. 

 

Terrasje pakken?

Terrasje pakken?

Heb je ook weer zo'n zin om er weer lekker op uit te gaan? Heerlijk op een terrasje neerstrijken en genieten van de lentezon!

Mooie plaatjes

#oudezee

INSTAGRAM

Op ons Instagramkanaal @oudezee ontdek je de mooiste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw meest zonnige foto's #oudezee of #noardwestfryslan. De leukste foto's lichten we regelmatig uit.

Waterpret

Waterpret

In Noardwest Fryslân is het heerlijk toeven op het water. Zelfs na een kort vaartochtje zo aan het eind van de middag, kom je terug alsof je op vakantie bent geweest. Maar vergis je niet, op en in het water kun je je ook flink inspannen. Zeilen hijsen, roeien of wat dacht je van suppen of zwemmen? Het heet dan ook niet voor niets watersport!

City hoppen

City hoppen

Alternatief wandelen oftewel shoppen? Bezoek de steden Franeker, Harlingen en Leeuwarden en bekijk het aanbod van speciaalzaken en boetiekjes. Vaak bijzondere winkels met een even bijzonder aanbod. Leuk om een aandenken mee naar huis te nemen als herinnering aan onze streek. Van kleding, lederwaren, accessoires en schoenen tot Friese kruidenbitters, lokaal gebrouwen biertjes tot kaas, Friese droge worst en allerlei ander lekkers. Natuurlijk zijn er in de dorpen in onze regio ook genoeg authentieke speciaalzaken. 

Fietsen

Fietsen

Banden goed opgepompt? Flesje water gevuld? Dan ben je bijna klaar voor een fietstocht! Het enige dat nog ontbreekt, is de mooiste fietsroute.

Zwemmen

Zwemmen

Van het water genieten kan ook zeker op het Harlinger strand. Het strand ligt direct aan het Waddenzee Werelderfgoed (achter de Westerzeedijk), waardoor het water zout is.

Liever in zoet water zwemmen? Dat kan midden in het landschap in natuurbad De Swanneblom bij Slappeterp.