Ga naar inhoud
MAP
nl

Het water op

In Noardwest Fryslân  is het heerlijk toeven op het water. Het is puur genieten van het prachtige landschap, de stilte midden in de natuur, de authentieke dorpjes en de levendigheid in de steden. Aan afwisseling geen gebrek. Zelfs na een kort vaartochtje zo aan het eind van de middag, kom je terug alsof je op vakantie bent geweest. Maar vergis je niet, op het water kun je je ook flink inspannen. Zeilen hijsen, roeien of wat dacht je van suppen? Het heet dan ook niet voor niets watersport!

Huur een bootje

Huur een bootje

Lekker zelf op pad met een bootje? Lekkers en een flesje wijn mee en weg ben je. Heerlijk genieten. We wensen je vast veel plezier!

Waterroutes

Waterroutes

Je boot ligt klaar. Flesje wijn en de picknickmand gevuld aan boord? Dan ben je er klaar voor. Kies één van de leukste routes door Noardwest Fryslân  en het grote genieten kan beginnen!

Waterkaart

Waterkaart

Bekijk hier alle voorzieningen langs je vaarroute.

Bediening bruggen & sluizen

Bediening bruggen & sluizen

Op pad met de boot? Dan is het handig te weten wat de bedieningstijden van de bruggen en sluizen zijn. Bekijk hier alle actuele informatie op de kaart.

Jachthavens

Jachthavens

Even genoeg gevaren? Dan vind je in de (jacht)havens in Noardwest Fryslân alle faciliteiten om lekker te ontspannen. 

Ga Suppen

Ga Suppen

Noardwest Fryslân ontdekken vanaf het water! Er is niets mooier dan dan dat. Er zijn drie supscholen die je graag meenemen om dit te ontdekken.

Bij SUPAway in Grou  Supclub Franeker Sup en Kanoverhuur Stiens en bij WetterKR8 in Dongjum. 

 

Aanlegplaatsen

Aanlegplaatsen

Wil je weten waar je je boot kunt aanleggen?