Ga naar inhoud
MAP
nl

Opladen

Oplaadactiviteiten

Oplaadactiviteiten

Ontdek het aanbod van Noardwest Fryslân

Bekijk het aanbod

Streken & Steden

Streken & Steden

Franeker, Harlingen, Leeuwarden, Uytland, Greidhoeke en de Waddenkust.

Lees meer

Inspiratie

Inspiratie

In Noardwest Fryslân is meer dan genoeg te doen. Doe hier inspiratie op.

Bekijk meer

De R zit weer in de maand. De korte dagen, verpletterende regenbuien, donkere luchten en gure windvlagen. En dan moet het hoofdgerecht nog komen: de winterblues. Weet je waar jij aan toe bent? Even lekker opfriesen!

Trek erop uit en ontdek de schoonheid van Noardwest. Zie dat de nacht nog echt donker is en luister naar de stilte. Ontdek de historische staten en stinsen, de vele culturele bezienswaardigheden, de bruisende steden en waar de wereldberoemde schilder Rembrandt trouwde. Laad je na een korte of lange wandeling op aan de warme en authentieke gastvrijheid in de horeca-etablissementen in ons mooie en gevarieerde Noardwest. Daar waar eb en vloed eeuwenlang vrij spel hadden is nu vruchtbare grond waarvan de heerlijkste producten geoogst worden. Ontdek parels van dorpen met rustieke kerken, waar de tijd stil even stil lijkt te staan.

Op·fries·en: ~ww | m/v:

Dat is opladen, zoals dat alleen in friesland kan

WAAR KOMT OPFRIESEN VANDAAN?

Opfriesen is een nieuw woord voor een eeuwenoud begrip. Laten we eerlijk zijn, het is vooral in de winter goed om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Lees hier het oerverhaal van de Friezen, uiteraard met een knipoog geschreven, en ontdek waarom Friesland dé plek is om op te friesen.

Lees het oerverhaal

Noardwest Fryslân is de plek om je op te laden in het najaar. Laat je vullen met de leegte.

Josse Pietersma

Friezen voelen zich gelukkiger, vrijer, gezonder en veiliger. Het is een interessante paradox: Friezen verdienen minder geld, zijn gemiddeld minder hoog opgeleid en tóch zijn ze gelukkiger en gezonder. En dat gevoel willen we delen met de rest van Nederland.

We dagen je uit om te komen opladen, Friesland Style. Kom tot rust en neem tijd voor bezinning. Hier kun je puur jezelf zijn en alleen zijn, als je dat wilt. Je kunt zomaar een praatje maken met een nuchtere Fries en erachter komen wat het is om in oprjocht minske te zijn. Een oprecht mens dus. Een Fries vraagt niet wat je doet, maar waar je vandaan komt.

Pak de kans om aan je vitaliteit te werken. Of dat nu gaat om een record aan bankhangen en boeklezen of fanatiek uitwaaien op de dijk. Even flink buiten adem raken en je hartslag opkrikken, doe je het beste in de buitenlucht. 

Maak van jouw bezoek een complete ervaring door een vroege ochtendduik te nemen op één van de zwemplekken in de natuur. Met rode wangen en tintelende vingertoppen is het daarna tijd om de warmte op te zoeken. Een bakje koffie of thee is nog nooit zo lekker geweest en verwen jezelf met een ruime keuze uit lekkere streekproducten.

Vind deze nieuwe balans in je leven. Alles waar té voor staat is te veel, behalve tevreden. Wees content met je tijd in Noardwest Fryslân, daag jezelf uit en geniet. Als je die balans kunt vinden, dan ben je echt je batterij weer aan het opladen.

Kom opladen Friesland Style

Bekijk het Opfriesaanbod

Kuierje

Kuierje

Wandel erop los in Noardwest Fryslân! Of je nu van langeafstandswandelingen houdt of liever een ommetje maakt. Hier vind je wandelpaden over slingerende dijkjes, door de steden Harlingen en Franeker, langs het water of door parels van dorpen. Ga te voet door het afwisselende landschap en geniet van iedere stap. 

Zin om een korte wandeling te maken? Volg dan een Kuiertocht of een Swalkroute. Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is.

Streekproducten

Streekproducten

Zelf de boer op.. ontdek seizoensproducten...

De smaak van Noardwest Fryslân. En jo kinne it priuwe!
Noardwest heeft veel boerderij winkels, hoe leuk is het om deze middels een fiets route te ontdekken? Waait het te hard? Met de auto kun je ook veel locaties bezoeken. 

Bekijk hier de Boeren Streekproductenroute

Laat je opwarmen door de gastvrijheid van de horeca

Laat je opwarmen door de gastvrijheid van de horeca

Laad je na een korte of lange wandeling op aan de warme en authentieke gastvrijheid in de horeca-etablissementen in ons mooie en gevarieerde Noardwest. 

Tips voor de kids

Tips voor de kids

Lekker met de kids erop uit? Laat de kids de wereld ontdekken en trek erop uit. Kennismaken met vele soorten dieren – nu ook dino’s - kan in  Aqua Zoo in Leeuwarden of bezoek het interactieve Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden. Duik in de wereld der astronomie van Eise Eisinga en bezoek het Planeterium in Franeker.

City hoppen

City hoppen

Alternatief wandelen oftewel shoppen? Bezoek de steden Franeker, Harlingen en bekijk het aanbod van speciaalzaken en boetiekjes. Vaak bijzondere winkels met een even bijzonder aanbod. Leuk om een aandenken mee naar huis te nemen als herinnering aan onze streek. Van kleding, lederwaren, accessoires en schoenen tot Friese kruidenbitters, lokaal gebrouwen biertjes tot kaas, Friese droge worst en allerlei ander lekkers. Natuurlijk zijn er in de dorpen in onze regio ook genoeg authentieke speciaalzaken. 

Bezoek eens een theater, museum of galerie

Bezoek eens een theater, museum of galerie

Cultuur en historie. Dat is precies waar het land van de oude zee door gevormd zijn. Laat je meevoeren door de bijzondere verhalen uit de rijke geschiedenis van de regio en waan je tot soms wel honderden jaren terug in de tijd. 

Pelgrimeren in Noardwest Fryslân

Pelgrimeren in Noardwest Fryslân

Wil je je eens goed losmaken van de dagelijkse sleur, je hoofd leegmaken en op pelgrimstocht gaan? Dat kan, in Noardwest Fryslân! Ontdek het Jabikspaad en het Klooster Claercamppad. Beide routes nemen je mee door onder andere Noardwest Fryslân.

Tour de Noardwest

Tour de Noardwest

Maak een roadtrip met de auto of camper! Ga heerlijk toeren en ontdek de mooiste plekjes, of rijd de Elfstedentocht.

Er zijn tal van wegen waar je kunt genieten van de weidsheid van de Greidhoeke, de vergezichten in het Uytland, de binnenweggetjes door parels van dorpen of bezoek de bruisende steden. Geniet van de vrijheid!

Trek de natuur in en ga vogels spotten

Trek de natuur in en ga vogels spotten

In Noardwest Fryslân zijn prachtige plekken om op je gemak vogels te kijken. In de natuurgebieden vind je diverse vogelkijkplekken. Talloze vogelsoorten zijn er te spotten. Wat dacht je van de kokmeeuw, grutto, kluut, visdief en noordse stern. Of zie je een paartje tureluurs of de gele kwikstaarten? Ook de slechtvalk, blauwe kiekendief, buizerds en torenvalk zijn regelmatige gasten. 

Opfries activiteiten en evenementen - kom opladen Friesland Style

Kanoën, suppen, fietsen, klimmen en klauteren, het kan het hele jaar door. Laat de adrenaline door je lijf gieren of geniet er rustig op los, het gaat erom dat je je batterij oplaadt en geniet van jouw opfriesmoment.

Lekker koese in Noardwest Fryslân

Slapen in een oude vuurtoren of een andere bijzondere locatie? In een prima B&B in of rond een van de gezellige Elfsteden? Genieten van de heerlijkste gerechten bereid van lokale producten? Dat kan allemaal. Noardwest Fryslân biedt veel voor een vakantie of een dagje weg. Of je nu gaat wandelen, wapperen of badderen, iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is de behoefte om je kop leeg te maken en je neus in de wind te steken.

Bekijk het aanbod

E-Magazine Opladen Friesland Style

✅ Informatie over gezonder leven, geluk en welzijn
✅​ 4 exclusieve interviews met ervaringsdeskundigen 
✅ 40 concrete tips voor je bezoek aan Friesland
✅ Inspiratie waar je batterij meteen van volloopt

 

Lees hier het e-magazine