Ga naar inhoud
MAP
nl

Berltsum (Berlikum)

berltsum

Een terpdorp met stadse ambities. Berltsum wordt ook wel de twaalfde stad van Fryslân genoemd. Liggend aan de noordelijke elfsteden vaarroute. In en rondom Berltsum is veel gelegenheid om te fietsen en te wandelen.

Een terpdorp met stadse ambities. Berltsum wordt ook wel de twaalfde stad van Fryslân genoemd.

Naats de icoonische Koepelkerk is de Vermaning (schuilkerk) ook zeker een bezoek waard. Je vindt hier een schatkist aan historische voorwerpen en informatie uit de tijd van Menno Simons.

Liggend aan de noordelijke elfsteden vaarroute en de kleiroute is Berltsum met een eigen passantenhaven ook een uitstekende uitvalsbasis voor de watersport liefhebber.

In en rondom Berltsum is veel gelegenheid om te fietsen en te wandelen. Er zijn in totaal ca 25 kilometer aan fiets- en wandelpaden, onder andere door het Hemmemapark, langs de Ried, de ijsbaan en It Leechje.

Over Hemmemapark
Het Hemmemapark is aangelegd in 2003. Het park is ontworpen als een nieuw landgoed in samenhang met het nieuwe stateterrein Hemmemastate, een wooncluster van tien woningen met hoofdgebouwen en bijgebouwen.

Kom zelf kijken, wandelen of fietsen om in elk jaargetijde te genieten van de fraaie aanleg, de fruitbomen, de bloemen, de grassen, de zingende vogels en van de vijver met zijn rietkragen en watervogels. Lees er alles over op de pagina Ontdek het Hemmemapark.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Berltsum (Berlikum)

dorp
9041 BZ berltsum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten