Ga naar inhoud
MAP
nl

Winsum (Winsum)

Winsum

Winsum is een terpdorp is gelegen ten zuidoosten van elfstedenstad Franeker, tussen Baijum en Oosterlittens en wordt omringt door groene weiden. Dit sportieve dorp staat bekend om de jaarlijks gehouden Friese kampioenschappen fierljeppen.

Winsum is een terpdorp is gelegen ten zuidoosten van elfstedenstad Franeker, tussen Baijum en Oosterlittens en wordt omringt door groene weiden en boeren bedrijven. Door het dorp loopt de Franekertrekvaart waar je met een klein bootje, sup of kano kunt varen. Je kunt Winsum dan ook prima gebruiken als uitvalsbasis voor een mooie vaar-, fiets-, of wandeltocht in de omgeving. Onderweg kun je ook bij diverse stalletjes boodschappen doen of je verse melk tappen.

Na een dag fietsen, wandelen of anderszins toeren, kun je neerstrijken in de theetuin de Gauw Krakeling. Als je zo lekker zit heb je misschien geen zin meer om verder te gaan. Maar dat hoeft ook niet. Je kunt hier ook blijven overnachten in een van de Bed & Breakfasts van het dorp.

In het dorp wordt sinds 1957 elk jaar op de tweede zaterdag van augustus het Friese kampioenschap fierljeppen gehouden, mede georganiseerd door de eigen fierljeppenvereniging. Daarnaast heeft het dorp een eigen kaatsvereniging.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Winsum (Winsum)

8831 AB Winsum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten