Ga naar inhoud
MAP
nl

It Noarderleech - Noard Fryslan Butendyks

Hallum

Rustig uitwaaien op deze buitendijkse kwelders? Dit gebied is een zeer populaire attractie voor vogels, een slordige miljoen van hen brengen jaarlijks een kort of langer bezoek. Het is ruig, weids en vaak ben je de enige in je soort hier!

Verrekijker mee en kijk vanaf de dijk, de bunker of op de kwelder naar al die vogels, tegen de altijd weer prachtige luchten. Vergeet ook niet omlaag te kijken, waar het zeekraal lekker groeit tussen allerlei prachtige kwelderplanten. Lekker lopen, wind mee of tegen en je telkens weer verwonderen; hier land je altijd heerlijk. Tussen alle kleuren in de zomer en het weer zo andere landschap in de winter, lekker ongerept en in alle rust. 

Stap ook even naar binnen in het bezoekerscentrum waar je zelf je kopje koffie tapt en It Fryske Gea je speels nader laat kennismaken met het gebied en haar bewoners. Dit is ook het startpunt van excursies die regelmatig georganiseerd worden door de gebiedsbeheerders die je aansteken met hun liefde voor het gebied en door wiens ogen je nog weer zoveel meer ziet!

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je It Noarderleech - Noard Fryslan Butendyks

Noorderleeg 5 A
9074TG Hallum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten