Ga naar inhoud
MAP
nl

Blessum

Blessum

Blessum is een klein liefelijk terpdorp in de gemeente Waadhoeke. De schuur van de boerderij tegenover de kerk heeft het hoogste dak van alle boerderijen van Friesland. Er zijn diverse fiets-, schaats-, vaar- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

Blessum is een klein liefelijk terpdorp in de gemeente Waadhoeke. Het ligt vlak bij de dorpen Deinum en Boksum en heeft momenteel rond 70 inwoners. Blessum is ontstaan in de Middeleeuwen ten westen van de Middelzee. Toen de Middelzee werd bedijkt verloor de terp zijn functie als vluchtplaats voor mens en dier bij hoge waterstand van de zee.

Voordat je Blessum binnenrijdt heb je al zo’n anderhalve kilometer afgelegd over de smalle en slingerende Blessumerdyk. De schuur van de boerderij tegenover de kerk heeft het hoogste dak van alle boerderijen van Friesland.

Er zijn diverse fiets-, schaats-, vaar- en wandelmogelijkheden in de omgeving van Blessum. Zo is het dorp inmiddels aangesloten op het fietsknooppuntnet en de Elfstedenwandelroute loopt ook door Blessum.

Zowel op de schaats als met een kleine boot kan je Blessum verlaten via de Blessumervaart die naar het Van Harinxmakanaal gaat. Op de schaats kan je ook via de sloten op de Hilaardervaart komen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Blessum

Blessum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten