Ga naar inhoud
MAP
nl

Minicamping de Loane

Hijum

Op de camping achter onze boerderij in het dorpje Hijum vindt u alle rust en natuur voor een rustgevende vakantie, maar ook als u op doorreis bent naar een van de waddeneilanden is onze camping bij uitstek geschikt voor een nachtelijk verblijf.

Op de camping achter onze boerderij in het dorpje Hijum vindt u alle rust en natuur voor een rustgevende vakantie, maar ook als u op doorreis bent naar een van de waddeneilanden is onze camping bij uitstek geschikt voor een nachtelijk verblijf. Op het terrein is een paarden pensionstalling gevestigd.

Hijum is bij uitstek geschikt als startpunt voor vele fietsroutes. Een tocht naar Holwerd, langs de Zeedijk ,wereld erfgoed de Waddenzee of richting Hegebeintum de hoogste terp van Friesland, van alles is mogelijk. In de omgeving van Hijum zijn veel toeristische monumenten en gebouwen te vinden.

Voorbeelden hiervan zijn het kerkje van Hegebeintum, het elfstedentocht-bruggetje van Bartlehiem, de Zeedykstertoer en het tempeltje van Its Willemsma. Maar ook de van Harenskerk in Sint Annaparochie waar Rembrandt van Reijn met Saski is getrouwd is een bezoekje waard. Mocht u dan nog niet uitgekeken zijn, is er natuurlijk ook nog het Poptaslot in Marssum, Dekemastate in Jelsum en kinderboerderij Doniastate in Stiens.

Voor winkelplezier zijn Stiens (3km), Leeuwarden (9 km) en Dokkum (20km) zeer geschikt. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Minicamping de Loane

De loane 3
9054 KR Hijum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten