Ga naar inhoud
MAP
nl

Werkplaats12

Harlingen

Werkplaats 12 is het atelier, kunstwerkplaats en expositieruimte van Stichting Creator. Beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten houden iedere maandag open atelier.

Sinds de lente van 2020 vertoeven beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten in de Koningsbuurt, waar zij de werkplaats hebben omgebouwd tot een artistieke oase. Er is plek voor fragiele tekeningen tot verdiepingshoge installaties.

Erik Sok maakt vooral kunst in de vorm van grote en minder grote installaties, waarbij humor de boventoon voert, zoals de Amsterdamse kijkkastjes, De Natuur Op Zijn Kant, Wrakkentochten en meer. Zijn drie vrijheidsbeelden, zonder toorts maar met lichtgevende hoornen des overvloeds, houden de wacht aan het spoor van Harlingen naar Leeuwarden.

Ellen van Putten uit Beverwijk heeft als Artist in Residence haar intrek genomen in de studio van Werkplaats12 en maakt bic-pen en houtskool tekeningen geïnspireerd op de natuur.
Ellen is beroepskunstenaar in de klas en geeft tekencursussen en workshops bij Werkplaats12 en op locatie.

Werkplaats12 is dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur. Wilt u er zeker van zijn dat we er zijn? Spreek dan een berichtje in op 06 40108861 of stuur een mail. U krijgt zo snel mogelijk bericht terug. Gratis entree.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Werkplaats12

Werkplaats12
Nieuwe Trekweg 12
8861 KD Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten