Ga naar inhoud
MAP
nl

Vaarroute Havenstad Harlingen

(24,8 km)

Eindeloos variërende luchten, wind in de haren, een weidse horizon waar je altijd ver kunt kijken…
De vrije ruimte nodigt uit om op pad te gaan. Het open boerenlandschap met z’n terpen, akkers en dijken kent een variatie aan fijne fiets- en wandelroutes. Maar het is zeker net zo heerlijk om met de blik op oneindig te genieten vanaf het water van de verrassende schoonheid van de Friese weidsheid.

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Wist je dat Harlingen een hele levendige en unieke binnenstad heeft? De historische binnenstad van Harlingen is het dan ook echt waard om te ontdekken. De binnenstad kent prachtige straten, bijzondere winkels, gezellige kroegjes, en veel verschillende eetcafés en restaurants. 

Dit ga je zien

Startpunt: Theetuin & Botenverhuur Hitzum
Hoofdweg 22
8805 TG Hitzum
1

Herberg de Gekroonde Leeuw

Herberg de Gekroonde Leeuw

Herberg de Gekroonde Leeuw: Een begrip in Friesland een verrassing voor bezoekers! Vlak bij Harlingen, een statige herberg met trochreed in het voormalig tramstation. We hebben een eetkamer, cafe, zalen en zes logeerkamers.

2

Grutte Pier

Grutte Pier

De grootste volksheld uit de Friese geschiedenis moet wel Pier Gerlofs Donia (1480-1520) zijn, oftewel Grutte Pier. Als gewone boer uit Kimswerd speelde een belangrijke rol in de strijd voor een onafhankelijk Friesland.

3

FRIEStile Ambachtelijke tegels

FRIEStile Ambachtelijke tegels

Naast Grutte Pier in Kimswerd is het tegelatelier van FRIEStile, de echte Friese witjes worden hier beschilderd op ambachtelijke wijze. Van klassiek tot hedendaags.

4

Hotel-Restaurant Greate Pier

Hotel-Restaurant Greate Pier

Op een steenworp van het gezellige oude havenstadje Harlingen ligt ons monumentale hotel-restaurant “Greate Pier”.

5

11fountains Harlingen

11fountains Harlingen

Ooit stond Harlingen in het teken van de walvisvangst. Tegenwoordig streven wij er niet meer naar om deze grote en grootse dieren te doden, maar juist om ze van de dood te redden.

6

Het Brouwdok

Het Brouwdok

Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier. Dat maken we in onze unieke buitendijkse havenbrouwerij. Kom genieten, Tsjoch!

7

Vuurtoren van Harlingen

Vuurtoren van Harlingen

Na driekwart eeuw trouwe dienst doofde het licht in de vuurtoren van Harlingen. De vuurtoren doet nu dienst als een unieke kijk- geniet- en slaapplaats. Droomt u ook wel eens?

De buitenkant van de vuurtoren in Harlingen
8

't Havenmantsje

't Havenmantsje

Tussen Waddenzee en Waddenstad Harlingen ligt restaurant ’t Havenmantsje. Waar vroeger de kotters hun vis bij de visafslag afleverden en waar nu de boot uit Terschelling aanmeert ligt het voormalige gerechtsgebouw met de naam ‘t Havenmantsje.

9

Hotel Café Restaurant Zeezicht

Hotel Café Restaurant Zeezicht

Hotel Zeezicht Harlingen, uniek gesitueerd aan de Oude Binnenhaven in hartje Harlingen is gevestigd in het opvallende monumentale pand ‘het Zeekasteel‘ van Harlingen recht tegenover de terminal van Doeksen.

10

Hotel de Bank

Hotel de Bank

Acht hoogwaardige short stay apartments voor een verblijf van een dag tot een jaar. De appartementen zijn geschikt voor een verblijf van 2-4 personen.

Eindpunt: Theetuin & Botenverhuur Hitzum
Hoofdweg 22
Hitzum

Beschrijving

Startpunt: Theetuin & Botenverhuur Hitzum
Hoofdweg 22
8805 TG Hitzum

Deze tocht gaat vanaf Hitzum - Arum - Kimswerd - Harlingen - Achlum - Hitzum

Eindpunt: Theetuin & Botenverhuur Hitzum
Hoofdweg 22
Hitzum