Ga naar inhoud
MAP
nl

Verhalenavond Friesland

Heel Friesland

Ook dit jaar is er weer Verhalenavond in Fryslân op de derde vrijdag van november. De traditionele vrijdagavond waarop er overal in Fryslân verhalen verteld worden in huiskamers, musea, cafés, bibliotheken en dorpshuizen.

Verhalenavond is het vervolg op de geweldige 2018verhalen waarmee Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 begon. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, ziekenhuizen, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Ook jij hebt een verhaal

Iedereen heeft wel een verhaal. Op Verhalenavond is er voor elk verhaal een luisterend oor. Je hoeft echt geen literaire vertellingen te houden, maar gewoon een verhaal zoals je die aan een ander vertelt. Dingen die gebeurd zijn, die je hebt meegemaakt, die je weet over de omgeving, of iets wat niet iedereen weet.

Thema Verhalenavond

Het thema van dit jaar is ‘Myn Reis’. Een uitnodiging om te vertellen over je droomreis of over die innerlijke reis, die jouw leven heeft gevormd of misschien over die reis die je nog wilt gaan maken. En al die andere verhalen, geïnspireerd op dit thema want jij bepaalt zelf, waar jouw verhaal over gaat.

Wanneer:
17 november
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Verhalenavond Friesland

Heel Friesland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten