Ga naar inhoud
MAP
nl

Pirate sigaretten

Harlingen

Van de jaren '30 tot '60 van de vorige eeuw is op deze locatie sigarenmagazijn 't Hoekje gevestigd. Eigenaar van het bedrijf zijn Gerrit van der Gaast en zijn vrouw Hendrika Godthelp. Gerrit begint naast de winkel een grossierderij in tabaksartikelen. Zoon...

Van de jaren '30 tot '60 van de vorige eeuw is op deze locatie sigarenmagazijn 't Hoekje gevestigd. Eigenaar van het bedrijf zijn Gerrit van der Gaast en zijn vrouw Hendrika Godthelp. Gerrit begint naast de winkel een grossierderij in tabaksartikelen. Zoon Bauke werkt als vertegenwoordiger en zet de groothandel later voort. Op de zijgevel van het pand staan in de jaren '40 van de vorige eeuw meerdere reclameschilderingen, onder meer die van Pirate Virginia cigarettes en eentje van Van Nelle voor koffie en thee. Bovendien zitten er nog twee andere reclameborden op de muur geschroefd. Op de voorgevel zitten ook nog 2 borden, en een uithangbord. In die tijd was er duidelijk nog geen gemeentelijke verordening voor wat betreft het aanbrengen van muurreclames!

De Engelse firma W.D. & H. O. Wills, die de Pirate sigaretten op de markt brengt, weet wat adverteren is. Er zijn manshoge kartonnen piraten voor in de winkel en zelfs houten pistooltjes met veermechaniek, waarmee je papieren schijfjes kunt wegschieten – alles natuurlijk bedrukt met Piratereclame. In de Pirate-sigarettendoosjes worden plaatjes van baseballspelers gestopt: ‘Spaar ze allemaal!’ Tussen al dat reclamegeweld passen ook muurreclames zoals deze.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Pirate sigaretten

Kleine Bredeplaats 25
Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten