Ga naar inhoud
MAP
nl

Mariakerk Bears

Bears

De 13e eeuwse Mariakerk van Bears heeft een rijke inrichting; het achttiende-eeuwse meubilair is bijna geheel bewaard gebleven, ook de houtgesneden preekstoel uit 1759. 

Het dorpje Bears ten zuiden van Leeuwarden kan zo in een prentenboek. Over een heel smal weggetje rijdt je ernaar toe. Je treft een paar boerderijen en huizen en achteraan een enorme kerk op een terp. Vanaf de kerk die je ook de Uniastate liggen, nu in de vorm een stalen frame mét origineel poortgebouw. Deze drie bouwwerken vormen een prachtige eenheid.

De stalen contouren van de afgebroken state zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Beb Mulder: deze ‘luchtspiegeling’ van de oude state valt van ver al op. Je kunt hierin een trap naar boven beklimmen en hebt dan mooi uitzicht op de kerk en het omliggende landschap.

Deze 13e eeuwse Mariakerk heeft een rijke inrichting; het achttiende-eeuwse meubilair is bijna geheel bewaard gebleven, ook de houtgesneden preekstoel uit 1759. 

De kerk van Bears is ingericht als bezoekerscentrum en eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken en wordt beheerd door de plaatselijke Stichting Poarte en Uniastate Bears.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Mariakerk Bears

Tsjerkepaed 3
9025 BM Bears
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten