Ga naar inhoud
MAP
nl

Holwerd - Kees Weverswadpost - vogelkijkhut

Holwert

De zomerdijk is verlaagd zodat de kwelder weer kan overstromen bij hoogwater. Daarnaast is er een vogelplas met eiland voor wadvogels als scholekster en kluut gerealiseerd. Verder is er een kreekloop aangelegd en zijn de begrazingsmogelijkheden verbeterd...

De zomerdijk is verlaagd zodat de kwelder weer kan overstromen bij hoogwater. Daarnaast is er een vogelplas met eiland voor wadvogels als scholekster en kluut gerealiseerd. Verder is er een kreekloop aangelegd en zijn de begrazingsmogelijkheden verbeterd met putten en vangkralen.

Staatsbosbeheer heeft de hut geschonken aan de Waddenvereniging vanwege hun 50-jarig bestaan in 2015. Het is een prima uitvalbasis voor wandelingen en om naar vogels te kijken. De kwelder is een groot deel van het jaar toegankelijk voor het publiek. Via een aantal bruggetjes over de kreken kan men over een struinpad wandelen, aansluitend aan het 'Ommetje Holwerd'.

De hut ligt in de kwelder, op de plek waar de lage kwelder overgaat in de zee. Bij hoogwater komt de Waddenzee tot aan de ronde dijk waar de kijkhut half ingegraven zit.

Bezoektijd
Gehele jaar.

Routebeschrijving
Parkeren kan links op de Grândyk. Fietsen kunnen bij het eerste hek naast het fietspad gezet worden.

Je loopt door het hek over de oude (afgegraven) zomerdijk tot je links de kijkhut ziet, daar loopt een breed pad heen. De hut is ook te bezoeken via de dijk ten noorden van Holwerd.

Copyright
Deze informatie is afkomstig vanuit © Vogelkijkhut.nl

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Holwerd - Kees Weverswadpost - vogelkijkhut

Holwert
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten