Ga naar inhoud
MAP
nl

Boerderij Amarijke

Wyns

Boerderij Amarijke ligt midden in de Wynser Polder. Het bedrijf van Jan-Eel en Rinske Meindertsma is een biologisch melkveebedrijf. Ze beheren ruim 135 hectare grasland. In de boerderijwinkel wordt melk, vlees en diverse jammen verkocht.

Neem een kijkje op ons biologisch melkveebedrijf. Ontdek de biodiversiteit in en rond de Wynser Polder. Boerderij Amarijke ligt midden in de Wynser Polder. Het bedrijf van Jan-Eel en Rinske Meindertsma is een biologisch melkveebedrijf. Dagelijks verzorgen ze ruim 135 koeien en kalfjes en beheren ze ruim 135 hectare grasland. 

Op dit land kunnen de koeien lekker grazen. Ruim 100 hectare is natuurland. Dit houdt in dat er veel aandacht is voor weidevogels en graslandbeheer. In het voorjaar wordt er niet vroeg gemaaid, zodat weidevogels en hun jongen alle tijd en ruimte hebben om groot te worden. We gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op ons land, maar gebruiken juist bewust de ruige stalmest uit de potstal om het land te bemesten. Hierdoor is ons grasland rijk aan verschillende kruiden en grassoorten. Door deze gezonde natuurlijke voeding hoeven we vrijwel geen antibiotica meer te gebruiken. Zodra het kan lopen onze koeien buiten. ’s Zomers zelfs dag en nacht. “

In hun kleine boerderijwinkel wordt er melk, vlees en diverse jammen verkocht.

De Boerderijwinkel is elke vrijdag open van 13.00-18.00.  

Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten