Theetuinen

Er zijn nog al wat. Verrassende theetuinen in Noordwest-Friesland. De bodem van een oude zee blijkt enorm vruchtbaar te zijn. De kustbewoners zijn fervente tuinliefhebbers die hun kunsten en groene vondsten maar wat graag delen met bezoekers. 

De eerste theetuinen ontstonden al rond de eeuwwisseling. Een periode dat Noordwest-Friesland nog niet toeristisch ontwikkeld was. Een theetuin viel daarom op en was vanaf de start direct een trekker voor Friezen. Inmiddels weten steeds meer mensen de theetuinen in Noordwest-Friesland te vinden. Ook van buiten Friesland! En alle theetuinen zijn verschillend. Dus het is geen straf om meerdere theetuinen te bezoeken.

Hier kun je op theevisite

Alle theetuinen zijn bijzonder

De meeste theetuinen gaan 's middags open. En schenken vaak verantwoorde theesoorten en wat lekkers gemaakt door lokale (ambachtelijke) bakkers. Of gebakken in eigen keuken. De streekproducten van Noordwest-Friesland geven voldoende creativiteit. Al is het landschap plat, open en weids en lijkt het of je veel kilometers moet afleggen, met deze oases kun je altijd even 'bijtanken'.

Voor de gebruikers van een elektrische fiets: er zijn bijna altijd oplaad mogelijkheden. Vraag ernaar bij je gastvrouw of -heer.

En hier vind je ze