Ga naar inhoud
MAP
nl

Bezienswaardigheden

Wat zoek je

Vind jouw bestemming

1 t/m 24 van 35 resultaten

 • Sint Vituskerk Feinsum

  Sint Vituskerk Feinsum Sint Vituskerk Feinsum

  Waarschijnlijk is Feinsum ontstaan rond een buitenverblijf van klooster Mariëngaarde in het nabijgelegen Hallum. Al in de dertiende eeuw werd de huidige Sint Vituskerk op de terp van Feinsum als romaans kerkje gebouwd.

  Feinsum
 • Liauckemastate

  Liauckemastate Liauckemastate

  Eén van de grootste state van Fryslân. Een archeologisch rijksmonument waarvan de prachtige poort nog intact is.

  Sexbierum
 • Poptaslot of Heringastate

  Poptaslot of Heringastate Poptaslot voortuin

  Het Poptaslot of Heringastate is een compleet bewaard landgoed uit begin 16e eeuw met slot, poortgebouw, tuinen, grachten, singels en een vrouwen gasthuis (hofje).

  Marsum
 • de Jirnsumer Moeting

  de Jirnsumer Moeting

  Op 5 juni 2010 werd in het Friese Jirnsum (Irnsum) (tussen Grou en Sneek) een uniek pelgrimsmonument, ‘de Jirnsumer Moeting’, onthuld (dit is 10 jaar na de opening van het Jabikspaad).

  Jirnsum
 • Borstbeeld Eise Jeltes Eisinga

  Borstbeeld Eise Jeltes Eisinga

  In Dronrijp, de geboorte stad van Eise Eisinga, staat een borstbeeld tegenover zijn geboortehuis. Hij heeft in Dronrijp op de lagere school gezten en is getrouwd in de Salviuskerk in Dronrijp.

  Dronrijp
 • Archeologisch Steunpunt Wijnaldum

  Archeologisch Steunpunt Wijnaldum

  Maak kennis met de Friese koningsschatten in Wijnaldum. Het archeologisch steunpunt van Wijnaldum is gevestigd in de oude consistorie naast de Andeaskerk,

  Wijnaldum
 • de Waadfisker

  de Waadfisker

  Dit kunstwerk herinnert aan de kustvisserij in de gemeente Franekeradeel en Het Bildt.

  Tzummarum
 • Camminghastins

  Camminghastins

  In het centrum van Franeker staat de Camminghastins gedateerd rond 1500. Kom eens gezellig een kop koffie drinken in de Camminghastins, want tegenwoordig huist er een een konditorei.

  Franeker
 • Elfstedentocht beeld Aukje in Franeker

  Elfstedentocht beeld Aukje in Franeker

  Beeldjes van 'Aukje de reedrydster' (Aukje de schaatster) op een hoge cortenstalen sokkel staan in alle elf steden van Fryslân, en een in Kolderwolde. Alle beelden staan aan de elfstedentochtroute daar waar de weg het water kruist.

  Franeker
 • Kaatsveld het Sjûkelân

  Kaatsveld het Sjûkelân

  Kaatsveld midden in het centrum van Franeker. Hier wordt de belangrijkste kaats partij van het jaar gekaatst, de PC. Bij de entree staan 2 grote torens als monument.

  Franeker
 • Salviuskerk Dronrijp

  Salviuskerk Dronrijp

  De Salviuskerk (d'Alde Wite = de oude witte) was Naast de ingang bevindt zich een memoriesteen ter nagedachtenis van Eise Eisinga. De fronton boven de oostingang heeft drie beelden van de deugden, zoals Caritas.

  Dronrijp
 • Badhuus / Uitkijktoren

  Badhuus / Uitkijktoren

  Het Badhuus aan de Willemshaven in Harlingen is een staaltje sprankelende architectuur die toch perfect past bij de ruige, nautische omgeving. En behalve sanitaire voorzieningen voor de haven, biedt het gebouw ook een uniek uitzicht over de Waddenzee.

  Harlingen
 • Lauta state

  Lauta state Lauta state toren Wier

  In het dorpje Wier bouwde de familie Lauta eerst een stins, die enkele eeuwen daarna met een luxe state werd uitgebreid. Woedende dorpsbewoners staken de state in brand, alleen de contouren van het terrein zijn nog te zien.

  Wier
 • Expeditieschip Willem Barentsz

  Expeditieschip Willem Barentsz

  Op Willemskade in Harlingen gebeurt iets bijzonders. Hier wordt een replica gebouwd van het expeditieschip van Willem Barentsz. De bouwmethode uit de tijd van Barentsz worden hierbij gebruikt. Bezoek het leuke bezoekerscentrum en klim aan boord!

  Harlingen
 • Geuzengat

  Geuzengat

  Het beroemde Geuzengat in Franeker.

  Franeker
 • Camping Martenastate

  Camping Martenastate

  U kunt ook heerlijk rustiek kamperen op Landgoed Martenastate; geniet van de natuur, het gefluit van de talrijke vogels en de schone lucht. U vindt he...

  Koarnjum
 • Bezoekerscentrum Aerden Plaats

  Bezoekerscentrum Aerden Plaats

  Bezoek de Aerden Plaats en laat je verrassen! Maak kennis met de cultuurhistorie en de hedendaagse kunst van het Bildt!

  Oudebildtzijl
 • Bolwerk Theehuisjes

  Bolwerk Theehuisjes

  Vier nog aanwezige theehuisjes die zijn gesitueerd op de Bolwerken in Franeker. Ze dateren uit de achttiende eeuw en hoorden bij de patriciërswoningen aan de Eise Eisingastraat. in de zomermaanden is de Bangatheekoepel regelmatig ’s middags geopend.

  Franeker
 • 11fountains Harlingen

  11fountains Harlingen

  Ooit stond Harlingen in het teken van de walvisvangst. Tegenwoordig streven wij er niet meer naar om deze grote en grootse dieren te doden, maar juist om ze van de dood te redden.

  Harlingen
 • 11fountains Leeuwarden

  11fountains Leeuwarden

  "Love’ bestaat uit twee 7 meter hoge, witte sculpturen van een jongen en een meisje. Ze lijken elkaar aan te kijken, maar hun ogen zijn gesloten.

  Leeuwarden
 • De Walvis fontein

  De Walvis fontein

  Ooit stond Harlingen in het teken van de walvisvangst. Tegenwoordig streven wij er niet meer naar om deze grote en grootse dieren te doden, maar juist...

  Harlingen
 • 11fountains Franeker

  11fountains Franeker

  De fontein is een ode aan de wereldberoemde, in Franeker geboren astronoom Jan Hendrik Oort. Zijn aanname dat zich rondom ons zonnestelsel een ‘wolk’ van miljarden komeetachtige objecten beweegt, betekende een doorbraak in de astronomie.

  Franeker
 • Groate Kerk Sint-Jacobiparochie

  Groate Kerk Sint-Jacobiparochie Groate kerk

  De opvallende Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie is al enkele decennia in gebruik als cultureel centrum voor regio Het Bildt. Er vinden allerlei soorten concerten, vergaderingen en andere bijeenkomsten in deze kerk plaats. 

  Sint-Jacobiparochie
 • De Stenen Man

  De Stenen Man

  De Stenen man is een standbeeld dat in het jaar 1576 in Harlingen is geplaatst. Dit rijksmonument, in het Fries genaamd “de Stiennen man” is te vinden op de Westerzeedijk, de plek waar nu ook het strand in Harlingen is.

  Harlingen