Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Trafohuisje Wirdum

Wirdum

Het transformatorhuisje, van hoogspanning naar ontspanning. In het Friese Wirdum is het voormalige transformatorhuisje, ook wel ‘‘trafohuisje’’ genoemd, omgetoverd tot een luxe trekkershut. Een plek waar ontspanning centraal staat.

Bent u toe aan ontspanning? Komen de muren op u af? Heeft u behoefte aan het ontvluchten van de drukte? Bij ons kunt u terecht voor een unieke beleving in de Friese natuur.

In het Friese Wirdum is het voormalige transformatorhuisje, ook wel ‘‘trafohuisje’’ genoemd, omgetoverd tot een luxe trekkershut. Een plek waar ontspanning centraal staat. De ruimte is sfeervol ingericht en bevat alle nodige voorzieningen voor een zelfstandig verblijf.

Door de plaatsing van drie grote erkers met grote ramen biedt het huisje een prachtig uitzicht over het Friese land. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken staan er twee fietsen klaar waar u gebruik van kunt maken. Dit geeft u de kans om een kijkje te nemen in en om Wirdum. Tevens bent u op de fiets in een half uur in het centrum van Leeuwarden. Of in het gezellige watersport dorp Grou.

Het trafohuisje werd omstreeks 1919 gebouwd en verdeelde stroom naar het platteland van Wirdum. Het staat symbool voor de vooruitgang en elektrificatie.

De dreigende sloop van het gebouwtje omstreeks 2016 heeft de eigenaar Ronald van der Zwaag tegen kunnen gaan door het oudste bakstenen transformatorhuisje van Friesland over te nemen van de elektriciteitsmaatschappij.

Als meubelmaker en restaurateur is Ronald gecharmeerd van oude, karakteristieke dingen. Hij is niet snel geneigd iets weg te doen of af te breken. Integendeel, hij kijkt naar de potentiële waarde en de mogelijkheden van hergebruik. Beoordeel zelf of hem dat gelukt is.

Kom en geniet van een unieke beleving!

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Trafohuisje Wirdum

Tsjaerderdyk 30 B
9088 AA Wirdum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse