Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

't Laaisterplakky B&B en appartementen

Oudebildtzijl

Uit en toch thuis. Aan de noordelijke Elfstedenvaarroute is het heerlijk overnachten in ‘t Laaisterplakky. Onze compleet ingerichte appartementen zijn voorzien van eigen douche, wc, keuken en slaapkamers op de bovenverdieping.

De appartementen zijn geschikt voor twee tot vier personen.
Beide appartementen hebben openslaande deuren naar een beschut terras met veel privacy, dat grenst aan een vijver. De appartementen hebben een eigen toegang via de steeg langs ons woonhuis. Op het terrein van ‘t Laaisterplakky is het mogelijk uw fietsen te stallen.
Elektrische fietsen kunnen hier ook worden opgeladen.
De keukens in de appartementen, voorzien van koffie en thee, zijn dusdanig ingericht dat u ook uw eigen maaltijden kunt verzorgen. Hierdoor is het zeer aantrekkelijk om een langer verblijf te boeken.
Ook breng ik op verzoek een uitgebreid ontbijt ( tegen meerprijs) bij u in het appartement.

’t Laaisterplakky is gelegen in een van de mooiste straatjes van het landelijke dorpje Oude Bildtzijl: de Leysterstreek. Deze ‘streek’ ligt aan een eeuwenoude vaargeul die richting de Waddenzee loopt. Dit water is verbonden met de Elfstedenroute en stroomt via gerestaureerde sluizen onder de Oudebildtdijk door. Deze oude zeedijk voert onder meer langs het Wad en doorkruist het schilderachtige, historische hart van Oude Bildtzijl.

Op een steenworp afstand van ‘t Laaisterplakky ligt aan het water het gezellige terras van het eetcafé Het Graauwe Paard.

In de omgeving van ’t Laaisterplakky kunt u heerlijk wandelen, fietsen, kanovaren, waterfietsen en wadlopen. De Leystersteek mondt aan de zuidelijke kant uit in een smal fietspad dat tussen weilanden door loopt. Aan de noordelijke kant eindigt de straat op de dijk. Deze oude zeedijk is met een lengte van 14 kilometer de langste straat van Nederland.

De zeedijken in ’t Bildt zijn populaire fiets- en wandelroutes. Bezoekers banen er hun weg tussen de onverstoorbaar grazende schapen en lammetjes. Ten noordwesten van de dijken is de Waddenzee te zien met in de verte Ameland en Terschelling. Het zuidoosten biedt zicht op landerijen en akkers. Langs de zeedijken vindt u verschillende cafés, eetgelegenheden en galerieën. 

De steden Leeuwarden, Franeker, Harlingen en Dokkum liggen binnen een straal van 25km bij 't Laaisterplakky vandaan.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie 't Laaisterplakky B&B en appartementen

leysterstreek 15
9078WB Oudebildtzijl
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse