Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Peins

Peins

Het terpdorpje Peins is gevestigd op een oeverwal ten noordoosten van de stad Franeker en ligt dichtbij het Jabikspaad. Van theetuin tot refugio, Peins heeft het allemaal.

Het dorpje Peins is gevestigd op een oeverwal ten noordoosten van de stad Franeker. Het terpdorpje heeft een 14e eeuwse kerk die deels is opgebouwd uit tufsteen. Dit is het bewijs dat er al voor 1200 een stenen kerk in Peins moet hebben gestaan. De kerk heeft een laag torentje dat later is gebouwd omdat de oude toren dreigde in te storten. Een paar keer per jaar wordt de kerk van Peins gebruikt voor een kerkdienst of een culturele activiteit.

Daarnaast is dit kerkje nu weer refugio en kan er worden gelogeerd door pelgrims. Deze kerk is 1 km. vanaf het Jabikspaad gelegen. 
Mensen die het Jabikspaad van St. Jacobiparochie naar het zuiden bewandelen, kunnen hier de nacht doorbrengen voor € 15,- per persoon.  

Niet alleen wandelent is Peins goed te bereiken. Ook op de fiets zijn er voldoende mogelijkheden om het gebied te ontdekken.

Even uitrusten en genieten van een lekker kopje thee? Dat kan in de theetuin. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Peins

Dorp
Peins
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse