Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Foodroute van Franeker naar Wad

(45.3 km)

De zeeklei in de voormalige Friese streek Westergo is de rijke voedingsbodem van allerlei voedselproducten. Vruchtbare akkerbouw met veel biologische boeren bevindt zich in de ‘bouhoeke’ langs het zeedijkgebied. In zuidelijke richting bepaalt taaier te bewerken knipklei de bodemkwaliteit en overheerst veehouderij in de landbouw. Afgewisseld met boomgaarden en kleinschalige tuinbouw. Streekvoedsel van dit rijke ‘kweldereiland’ is op veel plaatsen te verkrijgen bij boerderijwinkels, kramen langs de weg, restaurants en horeca in Franeker en dorpen.  

Das wirst du sehen

05
05
09
1

Korendragershuisje

Das Korendragershuisje oder Zakkendragershuisje ist ein denkmalgeschütztes Gebäude in Franeker.

Korendragershuisje
2

Brasserie De Stadstuin

Brasserie de Stadstuin befindet sich in einer alten Kaffeerösterei aus der Zeit des Art nouveau. Genuss für Auge und Gaumen.

Brasserie De Stadstuin
3

Museum Martena

Museum Martena ist das Museum der Stadt Franeker. Franeker ist eine der elf Städte, es hat eine historische Innenstadt mit Kanälen, einen Stadtplan aus dem Mittelalter und vielen bemerkenswerten alten Gebäuden.

Museum Martena Museum Martena vanuit de Martenatuin
4

Keatsmuseum

Het Keatsmuseum is het oudste sportmuseum van Nederland. Het museum geeft in haar vaste opstelling een beeld van de historische ontwikkeling van de kaatssport. In wisselende tentoonstellingen vindt je er alles over de kaatssport.

Keatsmuseum
15
5

Jellema Specialiteiten

De specialiteitenwinkel van Franeker voor iedereen die van kwaliteit houdt.

Jellema Specialiteiten Jellema Specialiteiten winkel
12
6

Okkingastate

Een 200 jaar oude boerderij aan de terpen bij Wijnaldum. Met oog voor het landschap hebben we deze boerderij omgebouwd tot een modern biologisch melkveebedrijf met 75 koeien.

Okkingastate
7

Pluktuin PlukWad Wijnaldum

Loop op een zonnige dag door een reusachtig bloemenveld. Kies op je gemak de mooiste bloemen uit. Fiets in het zonnetje dwars door het akkerland terug naar huis. Pak je mooiste vaas en geniet nog dagen van de bloemenpracht. Een fleurig uitje.

Pluktuin PlukWad Wijnaldum
69
8

Molen De Korenaar Sexbierum

De Korenaar; een authentieke accomodatie die uitermate geschikt is voor uw evenement. Zo bevat de molen 2 zalen, een bar en een grote tuin. Sfeervol, romantisch monument. De molen is een officiële trouwlocatie met een prachtige tuin.

Molen De Korenaar Sexbierum
40
9

Lyts Ropta

Lyts Ropta is een biologisch akkerbouwbedrijf in het noorden van Friesland waar je verse groentes kunt kopen en een vakantiehuisje kunt huren.

Lyts Ropta Boerderij Lyts Ropta
10

Liauckemastate

Eén van de grootste state van Fryslân. Een archeologisch rijksmonument waarvan de prachtige poort nog intact is.

Liauckemastate Liauckemastate
43
11

Bruinsma Bio

De natuer hat altyd gelyk! Oftewel de natuur heeft altijd gelijk, en dat is het motto van biologisch tuin-akkerbouwbedrijf Bruisma Bio. 

Bruinsma Bio Bruinsma bio streekproducten winkel
12

De Hege Wier

De Hege Wier is een stinswier aan de Ottemaleane met uitzicht op het dorp Sexbierum. In Friesland zijn er nog maar enkele voorbeelden van zo'n hege wier of stinswier te vinden.

De Hege Wier Fietsen Blessum weiland
86
13

Kloostertuin Oosterbierum

Kloostertuin Oosterbierum. Dorpstuin met sociale zomerfunctie. Tuinieren voor jong en oud. Verkoop van bloemen, groente en gezelligheid.

Kloostertuin Oosterbierum Kloostertuin Oosterbierum appelbomen in bloei
14

De Kraak Van Van Dam

Gemütliche Gruppenunterkunft in einer Kirche in der Nähe des Wattenmeeres.

De Kraak Van Van Dam
15

Putswal

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Putswal
16

Bunker Koehoal

Der einzige verbliebene Bunker der Koehoal-Verteidigungslinie ist eine bleibende Erinnerung an den Luftkrieg über Friesland.

Bunker Koehoal
17

Koehool: de dijk

Wat een dijk! Het is een flinke klim, maar bij helder weer kun je de waddeneilanden zien liggen. Niet alleen de hoogte van de dijk imponeert, maar ook de strakke en rechte vorm. Vroeger was die veel grilliger.

Koehool: de dijk
18

De Waadfisker

Dieses Kunstwerk erinnert an die Küstenfischerei in den Gemeinden Franekeradeel und Het Bildt.

De Waadfisker
52
48
19

Familie Vogels

Willkommen auf dem Bauernhof der Familie Vogels: dem 250 Hektar großen Ackerbaubetrieb der Brüder Leo und Pieter Vogels.

Familie Vogels Familie Vogels
47
21
20

Yeb Hettinga Museum

Der erste Versuch missglückte, denn das ursprüngliche Warfthaus sackte unter einem starken Regenguss ein. Versuch 2 steht aber, robust und stolz. Ein Grassodenhaus.

Yeb Hettinga Museum
42
88
21

Rustpunt Ried

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Rustpunt Ried
22

Mariakerk Boer

De gepleisterde eenbeukige kerk uit de twaalfde eeuw was oorspronkelijk gewijd aan Maria. Het ingangsportaal uit 1664 is heel bijzonder: het is gesierd met twee leeuwen en een vaas, afkomstig van de afgebroken stins Elgersmastate.

Mariakerk Boer
97
29
23

Theetuin Peins

Een bijzondere natuurtuin van 10.000 m2. Hier gaat de rust van bomen en planten hand in hand met het drukke leven van vogels, vlinders en insecten. Op één van onze terrassen of in het theehuis kunt u in alle rust genieten van allerlei lekkers.

Theetuin Peins
92
44
61
24

Sinne State

Rustpunt Sinne State is sober & boers! De kop hals romp boerderij is een rijksmonument. Er is mogelijkheid voor een rondleiding. Meer informatie over rustpunten in o.a....

Sinne State
67
24
25

Lokaal op Hatsum

Genießen Sie die Atmosphäre des „Boeren-Chic“ aus den 1930er Jahren.

Lokaal op Hatsum Lokaal Op Hatsum
26

Hasthem Hoeve

Hasthem Hoeve,  Ynspanne & Ûntspanne. It paed werom! Hoe voltrekt een transitie van gangbare melkveehouderij naar een volledig natuur inclusief bedrijf zich? Benieuwd hoe wij...

Hasthem Hoeve
23
03
27

theetuin Westerein

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

theetuin Westerein
28

De Slypstien

S V R campingDe Slypstien De camping is rustig gelegen buiten het dorp Wjelsryp,bij boerderij met koeien, kalfjes en geitjes. Onze camping bestaat uit 3 stacaravans en bungalow die verhuurd worden ,ook plek voor toercaravans en tenten. De camping ligt...

De Slypstien
29

Bioboer Pieter

Kippenboerderij in Tzum waar biologische eieren worden verkocht. U bent van harte welkom om langs te komen bij Pieter en Tjitske voor biologische eieren.

Bioboer Pieter eieren
05
 • 05
 • 05
 • 09
 • 15
 • 12
 • 69
 • 40
 • 43
 • 86
 • 52
 • 48
 • 47
 • 21
 • 42
 • 88
 • 97
 • 29
 • 92
 • 44
 • 61
 • 67
 • 24
 • 23
 • 03
 • 05