De Swarte Aernt
Harlingen
In 1666 woonde in dit huis, genaamd de Swarte Aernt, een Schout-bij-nacht. Als de admiraal er in de nachtelijke uren niet was, hield de Schout-bij-nacht toezicht op de vloot.
In 1666 woonde in dit huis, genaamd de Swarte Aernt, een Schout-bij-nacht. Als de admiraal er in de nachtelijke uren niet was, hield de Schout-bij-nacht toezicht op de vloot.
- Afstand tot jouw locatie:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Grote Kerk
Grote KerkIn de kerk wordt de jaarlijkse Fancy Fair gehouden. Tussen alle feestelijkheden blijft het prachtige Hinszorgel echter een bezienswaardigheid, net als het kerkgebouw zelf trouwens.
Harlingen -
Roptastate
RoptastateDe Ropta State een monumentale boerderij met herenhuis en prachtig aangelegde tuin.
Wijnaldum -
Standbeeld Grutte Pier
Standbeeld Grutte PierDe grootste volksheld uit de Friese geschiedenis moet wel Pier Gerlofs Donia (1480-1520) zijn, oftewel Grutte Pier. Als gewone boer uit Kimswerd speelde een belangrijke rol in de strijd voor een onafhankelijk Friesland.
Kimswerd -
Bildtstraat 24
Bildtstraat 24Bijna 300 jaar geleden was ‘gleybacker’ Pyter Jansen eigenaar van dit pand. In 1785 koopt Dirk Wytsma dit huis,
Harlingen -
Sickema state
Sickema stateNet voor het dorpje Herbajum, rechts van de oude rijksweg tussen Franeker en Harlingen, staat het restant van het poortgebouw van de vroegere Sickema state.
Herbaijum -
Grote Ossenmarkt 23
Grote Ossenmarkt 23Ruim 100 jaar geleden was hier een barbierszaak gevestigd. Waarschijnlijk vormde de lambrisering, die nu nog in de woonkamer is te zien, toen ook al de wandbekleding.
Harlingen -
Zoutsloot 53
Zoutsloot 53De vondst van oude tegeltjes achter het behang van dit huis gaf in 1972 de aanzet tot de hergeboorte van de Harlinger tegelindustrie.
Harlingen -
Tjerk Hiddes de Vries
Tjerk Hiddes de VriesAan de Grote Bredeplaats staat het monument van Tjerk Hiddes de Vries. Hij was een Friese luitenant-admiraal en zeeheld uit de 17e eeuw.
Harlingen -
Lauta state
Lauta stateIn het dorpje Wier bouwde de familie Lauta eerst een stins, die enkele eeuwen daarna met een luxe state werd uitgebreid. Woedende dorpsbewoners staken de state in brand, alleen de contouren van het terrein zijn nog te zien.
Wier -
Stadhuis Franeker
Stadhuis FranekerHet Stadhuis van Franeker is een raadhuis in Franeker in Friese renaissance stijl. Het staat in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg....
Franeker
In der Nachbarschaft
-
Etappe 3: Harlingen - Dokkum | Elfstedenfietsroute
Etappe 3: Harlingen - Dokkum | Elfstedenfietsroute(80.0 km)Harlingen