Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Marsum (Marssum)

Marsum

Marsum is een van de meest pittoreske terpdorpen gelegen aan de oude Middelsee. Het dorp heeft een prachtige historische kern, met als extra markeringspunten het Poptaslot, het gasthuis, de kerk en de oudste dorpskroeg van Fryslân.

Marsum is een van de meest pittoreske terpdorpen gelegen aan de oude Middelsee.
Het dorp heeft een prachtige historische kern, met als extra markeringspunten het Poptaslot, het gasthuis en de kerk. De oudste dorpskroeg van Fryslân is hier te vinden en de in het landschap beeldbepalende molens. De uitbreiding van de haven zorgt er voor dat Marsum weer met de boot bereikbaar is. Niet voor niets is de kern van het dorp met annexen tot beschermd dorpsgezicht verklaard.


Ook de twee Marsumer molens zijn het bezichtigen meer dan waard. Niet voor niets is de poldermolen een officiële trouwlocatie. Wanneer de molens draaien zijn ze te bezichtigen. Ook als de vlag uithangt is dat een teken dat u welkom bent.


Eet een plate bij het oudste dorpscafé van Friesland of doe er een drankje op het terras.
Of bezoek de unieke Bakkerswinkel de Bolekoer, de winkel die door het dorp zelf in stand wordt gehouden. Niet alleen voor lekker brood, groente, fruit, kazen, wijnen, bieren en biologisch vlees maar ook voor een kop koffie met iets lekkers erbij.


Wandel door het eeuwenoude deel van het dorp, met zijn speciale stegenstructuur en het bijzondere gasthuis. Met een beetje geluk treft u de bewoonster van de portierswoning en kunt u ook de oudheidskamer en de voogdenkamer bekijken.


Ook de kerk uit 1200 is een bezichtiging waard met zijn bijzondere interieur, orgel en 16eeuwse uurwerk. De bewoner van Buorren 55 (tegenover de kerk) leidt u graag rond. En in juli en augustus zijn vrijwel alle kerken in Fryslân op zaterdagmiddag sowieso open voor bezichtiging.
Fiets de cultuurhistorie fietsroute die door Marsum leidt.
Bekijk de opstijgende of landende jachtvliegtuigen van heel dichtbij, bezoek de spottersbult aan de noordzijde van het dorp.

En houdt natuurlijk de agenda in de gaten, er zijn vaak evenementen in het dorp. Zo is er het tweede weekend van september de beroemde Marsumer Merke, zijn er vaak kaatswedstrijden op een van de mooiste kaatsvelden van Fryslân, zijn er muziek- en toneelvoorstellingen, enz.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Marsum (Marssum)

dorp
9034 HJ Marsum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse