Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Boerderij Wassenaar Boelstra

Jelsum

Het echtpaar Wassenaar-Boelstra was zeer succesvol in de veefokkerij en hun vee behoorde gedurende decennia tot de absolute top van de Friese veefokkerij. Hun boerderij, Vijverzathe te Jelsum, werd door vele hooggeplaatsten uit binnen- en buitenland bezocht.

Het echtpaar Wassenaar-Boelstra was zeer succesvol in de veefokkerij en hun vee behoorde gedurende decennia tot de absolute top van de Friese veefokkerij. Hun boerderij, Vijverzathe te Jelsum, werd door vele hooggeplaatsten uit binnen- en buitenland bezocht, met als hoogtepunt het bezoek van de Sjah van Perzië. Het echtpaar heeft veel gereisd en hun vee op haast alle continenten getoond en verkocht. 


Rigtje Boelstra had een tekentalent vooral in dienst van het Friesch Rundvee Stamboek (FRS). Het fokideaal van haar generatie boeren, een koe die zowel productief als fraai was, heeft ze zelf vele malen vereeuwigd. Het Fries Museum te Leeuwarden verwierf in 1981 vier van haar tekeningen. De door haar in 1952 mee opgerichte Boelstra-Olivier Stichting is in Friesland een voorname sponsor van kunst en cultuur.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Boerderij Wassenaar Boelstra

Langhústerdyk
9057 RJ Jelsum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse