Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Vrouwenparochie (Froubuurt)

Vrouwenparochie

Vrouwenparochie een veelzijdig dorp voor de cultuurliefhebber. Wat je zeker niet mag missen is de laatste historische molen op Het Bildt, de Vrouwbuurtstermolen, gelegen op een prachtige locatie aan de 11-steden vaarroute en de Kultuurfabriek Kooi-aap.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Vrouwenparochie ligt ten noordwesten van elfstedenstad Leeuwarden en ten oosten van Sint Annaparochie. Onder het dorp valt ook deels de buurtschap Vrouwbuurtstermolen en enkele huizen van het dorp Oude Leije vallen binnen het dorpsgebied van Vrouwenparochie.

Ben je een cultuur liefhebber? Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is de laatste historische molen op Het Bildt, de Vrouwbuurtstermolen, gelegen op een prachtige locatie aan de 11-steden vaarroute.  Je kunt hier dus ook prima aanleggen met een bootje. 

Breng ook zeker een bezoek aan de voormalige fabiekshallen in de buurtschap. Hier vind je de Kultuurfabriek Kooi-aap, waarin concerten worden gegeven en zich een galerij bevindt.

Rondom het dorp liggen enkele fiets- en wandelpaden. Je vind er een camping, restaurant, manege, sauna, schoonheidssalon en een fitness- en
tennishal. Kortom een veelzijdig dorp en zeker een bezoek waard!

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Vrouwenparochie (Froubuurt)

Dorp
9077 Vrouwenparochie
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse