Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Tentoonstelling CP Berbée: Onder Vrouwen

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Museum Martena, Franeker

Veertig jaar tijdloze mode komt samen in kleurrijke tentoonstelling ‘Onder Vrouwen’ van kunstenaar CP Berbée.

Kleding uit de jaren ’70 tot aan aankopen van twee weken geleden in boetiekjes in Amsterdam: door te mixen, spelen met kleuren, stijlen, texturen, oud en nieuw maakt CP Berbée haar outfits zodanig dat die alleen maar van haar kunnen zijn. Kleding is in haar ogen een persoonlijke expressievorm die losstaat van de tijd. Haar meest geliefde outfits heeft ze laten fotograferen op inspirerende plekken in binnen- en buitenland en deze komen in het museum te hangen.

Met haar tentoonstelling wil CP Berbée vrouwen en mannen van alle leeftijden inspireren om kleding als middel van zelfexpressie te zien. Maar ook bewustwording speelt een grote rol in haar werk. Onder andere de massaproductie in de kledingindustrie wordt aangesneden. Door nieuw en vintage te combineren, te recyclen en te herstellen upcycled Berbée haar outfits. Hiermee opent ze de discussie over ‘goed’ en ‘fout’ in mode en blaast ze leven in een nieuwe vorm van zelfexpressie.

“Mijn foto’s vertellen verhalen over fluïditeit en dubbelzinnigheid met een dosis humor. Verandering en beweging is onderdeel van het leven, zowel op persoonlijk vlak als in een groter geheel. De wereld staat niet stil en ik ga daarin mee.”

Wanneer:
t/m 26 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Tentoonstelling CP Berbée: Onder Vrouwen
Museum Martena

Voorstraat 35
8801LA Franeker
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse