Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Franeker | augmented reality route

(3.0 km)

Met augmented reality (AR) kun je met je smartphone dingen zien die er in het echt niet zijn. De MeAR Fryslân app voegt een digitale laag over de werkelijkheid toe. Tijdens deze AR-route kijk en luister je naar verhalen over deze bijzondere plekken. 

Franeker
Deze wandelroute brengt je langs een aantal bijzondere punten in de stad Franeker. Dat in deze stad vroeger een universiteit was, zal je vast niet ontgaan tijdens deze tour. Nog vele bezienswaardigheden herinneren je hieraan.  

Het is aan te raden de MeAR Fryslân app voor vertrek te downloaden, hier download je ook alvast de route. Zo heb je tijdens de reis geen internet nodig. Tip: neem oordopjes en een powerbank mee voor onderweg.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker
1

11Fountains Franeker

Der Brunnen ist eine Hommage an den weltberühmten, in Franeker geborenen Astronomen Jan Hendrik Oort.

11Fountains Franeker
2

Museum Martena

Museum Martena ist das Museum der Stadt Franeker. Franeker ist eine der elf Städte, es hat eine historische Innenstadt mit Kanälen, einen Stadtplan aus dem Mittelalter und vielen bemerkenswerten alten Gebäuden.

Museum Martena Museum Martena vanuit de Martenatuin
3

Kaatsveld het Sjûkelân

Kaatsveld midden in het centrum van Franeker. Hier wordt de belangrijkste kaats partij van het jaar gekaatst, de PC. Bij de entree staan 2 grote torens als monument.

Kaatsveld het Sjûkelân
4

Camminghastins

In het centrum van Franeker staat de Camminghastins gedateerd rond 1500. Kom eens gezellig een kop koffie drinken in de Camminghastins, want tegenwoordig huist er een een konditorei.

Camminghastins
5

Monument voor Eise Eisinga

Monument ter nagedachtenis aan Eise Jeltes Eisinga.

Monument voor Eise Eisinga
6

Eise Eisinga Planetarium

Das älteste funktionstüchtige Planetarium auf der Welt.

Eise Eisinga Planetarium
7

Geuzengat

Het beroemde Geuzengat in Franeker.

Geuzengat
Endpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker

Beschreibung

Startpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker

Voor de optimale ervaring raden we je aan de MeAR Fryslân app te downloaden. In die app kun je de specifieke route downloaden zodat je onderweg geen internet nodig hebt.

Endpunkt: Kor Bootpaed
8801 Franeker