Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Fanfare - It slotstik

Easterlittens

Fanfare is een poëtische en humoristische vertelling over de leden van een fanfare. Over uiteenlopende mensen die op zoek zijn naar harmonie in zichzelf en met elkaar, maar dat lang niet altijd kunnen vinden.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

In de grote locatievoorstelling Fanfare maak je kennis met de leden van een muziekvereniging in een klein dorp, die – ondanks alles en wat er ook gebeurt – iedere dinsdagavond samenkomen om te repeteren. Een percussioniste die thuis ontvlucht, een trompettist die eeuwig op zoek is naar verbinding, en een saxofoonspeelster die zich afvraagt hoe lang ze nog zal blijven blazen. Ondertussen probeert de dirigente iedereen zo mooi mogelijk te laten klinken, want wat er ook gebeurt en hoe hard de wind ook waait: de fanfare speelt altijd door.

Fanfare is een poëtische en humoristische vertelling over de leden van een fanfare. Over uiteenlopende mensen die op zoek zijn naar harmonie in zichzelf en met elkaar, maar dat lang niet altijd kunnen vinden. Met een grote cast en het artistieke team achter succesvolle voorstellingen als Part-Time Paradise en Under Wetter maakt Tryater in de zomer van 2024 een grootschalige locatievoorstelling met het dorp Easterlittens als decor.

Fanfare-drieluik 

In tijden van toenemende individualisering waarin mensen zich steeds meer terugtrekken uit het verenigingsleven, gingen de makers van Tryater op bezoek bij meer dan dertig fanfares in Fryslân. Wat beweegt ze om iedere week bij elkaar te komen en samen muziek te maken? 

Regisseur en artistiek leider Tatiana Pratley:
“It rekke my om te sjen dat dizze minsken, mei folslein ferskillende eftergrûnen en leeftiden, der alle wiken wer foar kieze om mei-inoar muzyk te meitsjen en op te gean yn eat dat grutter is as harsels. Yn ús foarûndersyk hearden we sa’n soad moaie, oandwaanlike en grappige ferhalen dat we tochten: hjir kinne wy wol trije foarstellings fan meitsje. Sa ûntstie it idee om in trijelûk te ûntwikkeljen en ús in seizoen lang dwaande te hâlde mei de dinamyk fan ‘e fanfare en de driuwfear fan de minsken dy’t deryn spylje. Foar ús stiet de fanfare foar wat grutters, nammentlik de krêft fan de mienskip en it belang om mei elkoar wat weardefols te ûndernimmen.” 

Bij alle drie voorstellingen spelen (leden van) Friese fanfarekorpsen mee. De voorstellingen zijn los van elkaar te bezoeken. Ynblaze speelt zich af bij de repetitie van een korps; in Thúsblaze maak je in Friese huiskamers kennis met een personage uit de slotvoorstelling. De grote locatievoorstelling Fanfare speelt in de open lucht, met het dorp Easterlittens als decor. 

Wanneer:
t/m 22 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Fanfare - It slotstik

IJsbaan
Skrinserdyk 10
8835 XE Easterlittens
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse