Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Noard-Fryslân Bûtendyks

Marrum

Elk jaar komen hier ruim één miljoen vogels om voedsel te zoeken en uit te rusten.  Neem tijdens een wandeling daarom vooral een verrekijker mee. Zo kun je volop genieten van de kluut met haar omhoog gebogen snavel, de gakkende brandgans of de grote groepen...

Elk jaar komen hier ruim één miljoen vogels om voedsel te zoeken en uit te rusten.  Neem tijdens een wandeling daarom vooral een verrekijker mee. Zo kun je volop genieten van de kluut met haar omhoog gebogen snavel, de gakkende brandgans of de grote groepen bonte strandlopers.

‘Bewonder de weidevogels vanachter het kijkscherm of vanaf de bunker! Het uitzicht is fantastisch.’

Niet alleen de ontelbare aantallen wadvogels, maar ook de bijzondere kwelderplanten zijn de moeite waard. In het voorjaar zie je het vers groene zeekraal op de slikvelden en in het najaar kleuren de bloeiende kwelderplanten de kwelder rood. Rust, weidsheid en de ruige natuur staan hier op één. Het natuurgebied is onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee en ruim 4200 hectare groot. Geniet van de groene zomerpolders, kleurrijke kwelders, de slikkige slikvelden of breng een bezoekje aan de Terp fan de Takomst.

Alvast een voorproefje ontvangen? Albert Ferwerda, voormalige medewerker bij It Fryske Gea, vertelt er prachtig over!

Bron: Omrop Fryslân

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse