Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Herbergh Het Wapen van Baarderadeel

Jorwert

Even bijpraten in een gemoedelijke sfeer. Dat is het café van Jorwert. Een ontmoetingsplek voor iedereen die even op verhaal wil komen. Waar lief en leed gedeeld kan worden en het ene verhaal het andere oproept.

Even bijpraten in een gemoedelijke sfeer. Dat is het café van Jorwert.

Een ontmoetingsplek voor iedereen die even op verhaal wil komen. Waar lief en leed gedeeld kan worden en het ene verhaal het andere oproept. Dat zijn we al heel lang zo gewend en dat willen we graag zo houden.

Het Wapen van Baarderadeel als huiskamer van Jorwert. Wat sitte wy hjir moai net ?

Tot 1841 was het ‘Wapen van Baarderadeel’ het enige café in het dorp. In de 19-de eeuw waren er maar liefst 3 herbergen in Jorwert.  Jorwert  telde toen ook meer inwoners. Er was dus genoeg klandizie. Nu is er weer één café in het hart van het dorp.

Dit café, ‘Het Wapen van Baarderadeel’ wordt voor het eerst genoemd in 1511. Het  kerkbestuur verhuurt de grond en het gebouw aan diverse uitbaters. De oudst bekende herbergier komt in de stukken voor als ‘Jan de Tapper’. In Jorwert  zetelde in die tijd het grietenij-bestuur. In de herberg werd recht gesproken voor lichte vergrijpen. Het was vooral een belangrijk ontmoetingspunt voor de schippers en kooplui die boter en kaas naar Leeuwarden en Sneek vervoerden. Voor het café bevond zich een opvaart die uitkwam op de Jorwertervaart. De eerst bekende koopakte dateert uit 1660.

Hier finden Sie Herbergh Het Wapen van Baarderadeel

Sluytermanwei 29
9023 AB Jorwert
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse