Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Kerk Hegebeintum

Hegebeintum

De terp van Hegebeintum is met 9 meter de hoogte terp van Nederland. Op de terp ligt een schilderachtig Romaans kerkje uit de 12e eeuw. Binnen hangt een rijke adellijke collectie rouwborden.

De terp van Hegebeintum is met 9 meter de hoogte terp van Nederland. Op de terp ligt een schilderachtig kerkje dat eigendom is van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Alleen al het uitzicht dat je hebt vanaf de terp, is een klim naar boven waard. Maar ook de kerk is de moeite waard om te bezoeken. Het gebouw dateert uit de 12e eeuw en dat is te zien aan het gebruik van de uit het Eifelgebergte afkomstige tufsteen.

Het interieur van dit kerkje wijkt af van de meeste protestantse kerken. Dat komt vooral door de rijke collectie rouwborden die er hangt. Die herdenkingsborden zijn voor de bewoners van de vlakbij gelegen Harsta State gemaakt. De meeste borden zijn rijkelijk versierd met allerlei symboliek, ze werden speciaal gemaakt als er lieden uit adellijke geslachten kwamen te overlijden. 

Aan de voet van de terp van Hegebeintum ligt het Bezoekerscentrum. Hier zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor de rondleidingen naar de 12e eeuwse Romaanse kerk. Ook is hier het Archeologische steunpunt gevestigd. En er is een Toeristisch Informatie Punt (TIP) met informatie over de gehele regio verkrijgbaar.

In het petit-restaurant of op het terras van bezoekerscentrum Terp Hegebeintum kun je genieten van een hapje en een drankje, terwijl je uitkijkt op het typische Friese landschap.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Kerk Hegebeintum

Hege Tsjerkwei 1
9173 GC Hegebeintum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse