Direkt zum Hauptinhalt
MAP
de

De Kreake

Huns

Boerderij de Kreake is de thuisbasis voor het hoofdproject Farm of the World van Leeuwarden-Fryslân 2018.Door kunstenaars, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld samen te laten werken wordt de Kreake opnieuw productief.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De Kreake is een boerderij in Húns, een klein dorpje met ongeveer 100 inwoners, 12 km ten Zuidwesten van Leeuwarden. Het dorp is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Het  heeft een beschermd dorpsgezicht. Net buiten het dorp ligt de boerderij De Kreake. Een kleine, beschutte oase in het weid(s)e landschap van de Greidhoek, dat vanwege de zware klei alleen gebruikt werd voor grasland voor de melkveehouderij en tegenwoordig ook voor natuurbeheer en bescherming van weidevogels.

Farm of the World is een cultureel project, geïnitieerd door beeldend kunstenaar Claudy Jongstra voor Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018, waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht. De thuisbasis is de boerderij de Kreake in Húns, een klein dorp in Friesland. Door kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld samen te laten werken met lokale grondstoffen, nieuwe technieken en oude ambachten, wordt de Kreake opnieuw een productieve boerderij – maar deze keer als een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur. Farm of the World wil hiermee de diversiteit en rijkdom laten zien van wat zelfs een klein stuk grond kan produceren: van biologisch-dynamische boeketten, keramiek, voedsel, verfgewassen, ruimte en een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.

Hier finden Sie De Kreake

Adresse:
Húns 32
8832 KC Huns
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse