Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

The Climate Chain

Friese kustlijn

Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain! Samen vormen we een human chain helemaal vanaf Hoek van Holland tot in Friesland en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie.

Kom samen en combineer het met een dagje of weekendje weg aan de kust! Heerlijk even uitwaaien op het strand, wandelen op het wad, een verfrissende duik nemen of genieten van een drankje bij een strandtent. Leg je surfplank, kite, beachvolleybal of frisbee om 14:00 even aan de kant en sluit 10 minuten aan bij de langste Nederlandse human chain ooit! Hier wil je ook bij zijn toch?

WAT?
De langste human chain in Nederland ooit: de grootste verbinding van mensen in Nederland voor meer klimaatactie. The Climate Chain is geen demonstratie. Het is simpelweg een enorme groep mensen die naast elkaar gaan staan op het strand of op de dijk, met de handen ineen, om te verbinden voor een versnelling van het beleid. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid. Met The Climate Chain maken we het grote draagvlak zichtbaar.

De kustlijn vanaf Hoek van Holland in Zuid-Holland tot aan Lauwersoog in Friesland is opgedeeld in vakken van elk één kilometer. Je kunt je via de kaart op theclimatechain.nl aanmelden voor het vak in Friesland waar jij samen met je familie, vrienden of collega’s wilt gaan staan. De kaart laat dan zien voor welke vakken al genoeg mensen komen, en waar er nog meer mensen nodig zijn.

WAAR EN WANNEER?
Op zondag 23 juni om 14:00 uur op een kustlocatie in Fryslân.

Meedoen aan The Climate Chain is leuk én belangrijk, want de tijd dringt. De aarde warmt steeds sneller op, met alle gevolgen van dien. Mens, plant en dier worden bedreigd door klimaatverandering. Ondanks alle mooie voornemens, doen zij toch te weinig, terwijl we veel meer kunnen! Het Nederlandse klimaatbeleid is ontoereikend om ons deel te doen voor het beperken van de mondiale opwarming tot 1,5 graad en biedt te weinig bescherming voor de biodiversiteit. Er is bovenal meer actie nodig. Geen woorden, maar daden.

Wanneer:
23 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie The Climate Chain

Friese kustlijn
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse