Ga naar inhoud
MAP
nl

Elfstedenwandeltocht

Friesland

Een 207 kilometer lange tocht die de wandelaars in 5 dagen door de historische Friese 11 steden leidt. De 11-Stedenwandeltocht wordt traditioneel in de week van Hemelvaartsdag georganiseerd, van 27 t/m 31 mei 2025.

Vijf dagen lang kunt u genieten van het vele moois dat Fryslân te bieden heeft. De prachtige vergezichten met weidse velden, grazende koeien en de majestueuze Friese paarden zijn typisch voor deze regio. In de gezellige binnensteden en pittoreske dorpen die u passeert, kunt u even rusten en genieten van een versnapering. 

De 11-Stedenwandeltocht is een van de drie traditionele 11-Stedentochten. De andere tochten zijn de Elfstedentocht op de schaats en  de Fietselfstedentocht. Deze laatste wordt ieder jaar verreden. De schaatstocht alleen wanneer er voldoende ijs op de Friese boezem ligt. De tochten zijn legendarisch. Volgens veel mensen die alledrie hebben afgelegd, is de wandeltocht de zwaarste. Volgens veel wandelaars is de 11-Stedenwandeltocht ook zwaarder dan de Nijmeegse 4-Daagse. Het behalen van het 11-Stedenwandelkruisje is daarom iets wat op iedere ‘bucket list’ hoort. De tocht is een leuke uitdaging voor een geoefende wandelaar. Degene die de tocht volbrengt, is het 11-Stedenkruisje en een onvergetelijke herinnering rijker.

Wanneer:
27 mei 2025 t/m 31 mei 2025
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten