Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Menno Simons Monument

Witmarsum

Even buiten Witmarsum, aan Het Fliet, staat het Menno Simons-monument. Menno Simons werd in 1496 geboren in Witmarsum en werd nadat hij tot priester werd gewijd aangesteld in Pingjum en Witmarsum.

Even buiten Witmarsum, aan Het Fliet, staat het Menno Simons-monument. Menno Simons werd in 1496 geboren in Witmarsum en werd nadat hij tot priester werd gewijd aangesteld in Pingjum en Witmarsum. Wereldwijde faam kreeg hij als kerkhervormer en belangrijke vertegenwoordiger van de doopsgezinden. In 1536 brak hij definitief met de Rooms Katholieke Kerk, waarna hij via Groningen naar Ost-Friesland vluchtte en de leiding kreeg van een hoofdstroming doopsgezinden, die later mennonieten of mennieten werden genoemd.

Op de plaats van het monument kwamen vanaf halverwege de 16e eeuw de volgelingen van Menno Simons bijeen. In 1828 werd hiervoor een kleine kerk gebouwd, die in 1876 werd verplaatst naar het dorp. Vervolgens werd in 1879 het gedenkteken gebouwd in de vorm van een gedenknaald met een aantal opschriften. In 2008 werd naast het monument een stalen geraamte geplaatst naar model van het oorspronkelijke kerkgebouw.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Menno Simons Monument

it Fliet
8748 EA Witmarsum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse