Ga naar inhoud
MAP
nl

Expeditie NEXT

Hee, jij daar! Ben jij toevallig een beetje nieuwsgierig? Mooi! Kom dan in de meivakantie op vrijdag 6 mei naar Expeditie NEXT in Franeker: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar!

Ga op Expeditie met Professor Nova Next!
Professor Nova Next is speciaal uit de toekomst gereisd om jouw hulp te vragen bij een belangrijke missie. Alle kennis is kwijtgeraakt in de toekomst. Ga met Nova Next en haar vrienden op expeditie om alle kennis weer te verzamelen en naar de Wetenschat terug te brengen!

Dit is een gigantische klus. Daarom heeft Nova Next haar vrienden Sim Megabyte, Hannah Klaver, Sneek Stronk, Dokter Kyona, Zelp én Dexter Drop op expeditie meegenomen. Zij helpen kennis te verzamelen, zodat ze over honderd jaar op een nóg toffere planeet kunnen wonen. Help jij Nova Next en haar vrienden om de toekomst wat mooier te maken?

Hoe kun je professor Nova Next helpen?

Alle kinderen krijgen op Expeditie NEXT een Expeditieboek. Hierin staan zes expedities die in Franeker zijn uitgestippeld. Spannende routes langs leuke opdrachten met wetenschappers. Kies een expeditie uit en vind alle kennis terug! De vrienden van Nova Next helpen je onderweg. Doe bijvoorbeeld mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum, luister naar de verhalen van Anna Gimbrere en Diederik Gommers onder de gigantische wereldbol GAIA of bekijk het heelal in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium.

Duik de natuur in met Naturalis, of test je sporttalent samen met het wetenschappelijke team van Thialf. Ben jij juist een knutsel talent? Leer dan alles over kunst en kleur bij het rijdende Groninger Museum of in het Martena Museum. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Op Expeditie NEXT zet jij een VR-bril op, praat je met een robot of speel je juist robotvoetbal, doe je onderzoek naar bodemdieren, spreek je een andere taal of breek je uit een escaperoom! Ga je deze avonturen aan met Professor Nova Next?

Praktische informatie:

Datum en tijd: vrijdag 6 mei 2022 van 11:00-18:00

Locatie: Binnen- en buitenlocaties in de hele binnenstad van Franeker

Doelgroep: Gezinnen, met kinderen tussen ongeveer 6-12 jaar en hun ouders/begeleiders

Reserveer je kaarten op www.expeditienext.nl. Gratis voor kinderen, € 7,50 voor volwassenen (daar krijg je 2 consumptiemunten voor).