Ga naar inhoud
MAP
nl

Wandelen door Harlingen

In Harlingen vind je prachtige pakhuizen met eigenaardige namen als 'Polen', 'Moskou', of 'Sumarta'. Welk verhaal schuilt daarachter? En wat dacht je van de statige redershuizen en indrukwekkende kapiteinswoningen? Ze zijn te bijzonder om links te laten liggen. Een wandeling is de ideale manier om alles in je eigen tempo te zien. En als je een stadsgids reserveert, weet je zeker dat je alles te weten komt over de boeiende historie van de Harlinger binnenstad.

Bekijk de verschillende mogelijkheden

 • Wandelen met een stadsgids

  Kom wandelend op verhaal onder leiding van een Harlinger stadsgids. Op geheel eigen wijze vertellen de gidsen – ter lering en vermaak – meer over de historische havenstad, die in al in 1234 stadsrechten kreeg. De stadswandelingen duren 1,5 á 2 uur en kunnen een thema meekrijgen. De tijdsduur kan worden aangepast aan de wensen van de bezoekers. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om de wandeling te combineren met andere activiteiten, zoals een rondvaart, bedrijfsbezoek, museumbezoek, lunch of diner. De kosten voor de wandelingen bedragen € 3 per persoon (minimumprijs € 10). 

  Boek hier je stadsgids
  Wandelen met een stadsgids
 • Wandelen op eigen gelegenheid

  Zelf op pad? Er zijn ook stadswandelingen te koop bij Tourist Info (€ 2,50 p.s.). Ze duren 1,5 tot 2 uur en zijn circa 5 kilometer lang. Er zijn verschillende wandelingen te verkrijgen. Laat je adviseren bij Tourist Info Harlingen aan de Grote Bredeplaats 12.

  Koop ze bij Tourist Info Harlingen
  Wandelen op eigen gelegenheid
 • Wandelroutes door Harlingen

  Harlingen kent hele bijzondere wandelroutes. Met interessante thema's. Wandel eens langs de muurschilderingen of de struikelstenen ter herinnering aan de Joodse gemeenschap in Harlingen. 

  Bekijk de wandelroutes
  Wandelroutes door Harlingen