Ga naar inhoud
MAP
nl

Nieuwe Willemshaven

Er liggen nog altijd schepen aan de kade van de Nieuwe Willemshaven, maar ze vervoeren niet langer meer hout, koeien of graan. De vrachtschepen hebben plaatsgemaakt voor passagiersschepen van de bruine vloot, tall ships en riviercruiseschepen. Twee eeuwen nadat de haven voor Harlingen heel belangrijk was voor de verbetering van de welvaart, hebben de nieuwe initiatieven die hier sinds kort worden ontplooid en nog ontwikkeld feitelijk hetzelfde doel: de Nieuwe Willemshaven wordt van industriehaven omgetoverd tot recreatiegebied. Maar de romantiek van de ruige industrie van vroeger is nog altijd voelbaar. Kom kijken en laat je verrassen.

Bekijk het aanbod op de Nieuwe Willemshaven

Havenkraan

Havenkraan

Overnacht op 17 meter hoogte en word ‘s ochtends wakker met een fantastisch ontbijt in de Havenkraan uit 1967. Met adembenemend uitzicht over de prachtige Waddenzee en het historische centrum van Harlingen.

Zeesleepboot Holland

Zeesleepboot Holland

De zeesleepboot Holland is als vlaggenschip onlosmakelijk verbonden met Harlingen. Dit varend maritiem erfgoed vertrekt zo’n 150 dagen (april-december) vanuit Frieslands enige zeehaven.

Bierbrouwerij en proeflokaal Brouwdok

Bierbrouwerij en proeflokaal Brouwdok

Bier maakt vrienden, vrienden maken bier. Een brouwerij met proeflokaal in een karaktervolle jas, dát is het Brouwdok. 

Expeditieschip Willem Barentsz

Expeditieschip Willem Barentsz

Een uniek project, een bijzondere beleving. Hier werken vrijwilligers aan de reconstructie van het expeditieschip van Willem Barentsz- de Witte Swaen. Neem een kijkje aan boord en laat je meevoeren in het bezoekerscentrum met de avonturen van Willem Barentsz.

Treinwagon

In de treinwagon vind je informatie over toeristische, recreatieve bezienswaardigheden in Harlingen en de regio. De treinwagon is gratis te bezichtigen.

De Trechter

De Trechter

Genietend met een hapje en drankje heeft u een uniek uitzicht op de Nieuwe Willemshaven en op één van de grootste getijdengebieden ter wereld: de Waddenzee. Dat biedt een overnachting in de oude zandtrechter. Ronduit uniek.

Entrepotgebouw

Entrepotgebouw

Het Entrepot-pakhuis Overijssel uit 1904 is weer prachtig gerestaureerd en aangepast om te kunnen dienen als multifunctioneel overdekt ‘stadsplein’. 

Badhuus

Met 17 douches, toiletvoorzieningen en een wasserette biedt het Badhuus uitstekende faciliteiten. Niet alleen voor de Bruine Vloot die de zeilkleding kan uitwassen, maar ook voor bezoekers aan de stad. Het Badhuus een bijzonder gebouw om te zien. Het uitzichtpunt, bovenop het Badhuus, toont iedere dag een uniek beeld op het Werelderfgoed de Waddenzee.

Plattegrond Willemshaven

Plattegrond Willemshaven