Ga naar inhoud
MAP
nl

Het water op in Harlingen

Watersport mogelijkheden in Harlingen

Echte watersportliefhebbers kunnen in Harlingen hun hart ophalen. In de binnenhavens van Harlingen zijn volop aanlegplaatsen om je (zeil)boot aan te meren en de stad te verkennen. Maar heb je zelf geen boot? Geen nood, in Harlingen kun je op diverse plekken terecht.

Bekijk hier de mogelijkheden

 • Singel Prinses

  Boek een rondvaart met de Singel Prinses door de grachten en havens van Harlingen. De Singel Prinses is een echte Amsterdamse rondvaartboot. Er zijn 40 zitplaatsen, toilet is aanwezig en ook een hapje en drankje aan boord is mogelijk. 

  Meer info over de Singel Prinses
 • Zonnepontje

  Het zonnepontje, de Jonge Seun, speelt een belangrijke rol in de haven van Harlingen. Het duurzame pontje is gemaakt van aluminium en wordt aangedreven door 12 zonnepanelen. Voor een klein bedrag kun je worden overgezet naar de Zuiderpier of Sassteiger. Ook kan een rondje door de haven worden gemaakt en is de Walvis fontein van dichtbij te bewonderen. Een leuk uitje!

  Naar het Zonnepontje
 • Bruine vloot

  Een zeilschip huren voor een groepsuitje of zeilvakantie met vrienden? Dan kun je terecht bij de tjalken, klippers etc. van de bruine vloot in Harlingen. 

  Bekijk alle schepen van de bruine vloot
 • Bootje huren

  Liever zelf het roer in handen? Gewoon lekker op eigen gelegenheid varen kan met een bootje van Ouwe Seun. Picknickmand inpakken, glazen en een wijntje mee en je bent er helemaal klaar voor. O ja, vergeet de zonnebrand niet.

  Huur hier je bootje
 • Cruisehaven

  Grote internationale cruiseschepen en riviercruiseschepen meren aan in de Nieuwe Willemshaven in Harlingen op slechts een paar honderd meter afstand van het historische centrum. Een prachtig schouwspel! Bekijk hier de aankomsten van de cruiseschepen.

  Meer info over Cruisehaven Harlingen
 • Zeehondentocht

  Met bijna 40 jaar ervaring op de Waddenzee weet de schipper precies waar hij de zeehonden kan vinden. Groepen op afspraak en individueel is er zomers een bijna dagelijks programma. Lekker eten en gezellig een drankje erbij aan boord is geen probleem.

  Meer over zeehondentochten