Ga naar inhoud
MAP
nl

Natuurfotowandeling Noorderleeg

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Kweldercentrum Noarderleech, Hallum

Woensdag 20 september kun je in een kleine groep deelnemen aan een Natuurfotowandeling in de kwelders van Noard-Fryslân Bûtendyks. Tijdens de wandeling vertel ik over de natuur en het landschap en geef ik tips hoe je met je telefoon de beste foto’s maakt.

In een ontspannen sfeer wandelen, fotograferen en genieten in Noord-Friesland Buitendijks. Onder leiding van mij, fotograaf en natuurgids Meindert van Dijk, wandelen we door de buitendijks gelegen kwelders aan de rand van de Waddenzee. Tijdens de wandelingen krijg je tips hoe je met je eigen camera of smartphone betere natuur- en landschapsfoto's kunt maken. Daarnaast informeert Meindert je over de natuur en het landschap van dit Werelderfgoedgebied.

Het (onbemande) Kweldercentrum Noarderleech is voor mij de uitvalsbasis voor het maken van wandeltochten door het buitendijkse kweldergebied aan de rand van het Werelderfgoed Waddenzee. Daar, aan de andere zijde van de Hallumer Waddenzeedijk, zwerf ik graag rond  in de oneindige weidsheid. Waar in het voorjaar de kieviten, grutto's, tureluurs, scholeksters en tal van andere weidevogels de stilte vullen met hun baltsroepen. En waar in het najaar en winter vele duizenden ganzen fourageren en in grote wolken rondvliegen. Het Noarderleech is ook een gebied dat bij springtij en zware noordwesterstormen vrijwel helemaal onder water loopt. In dit gebied verzorg ik graag Natuurfotowandelingen. Ook neem ik mijn wandelcoachklanten hier graag mee naar toe om te onthaasten of te praten over hetgeen hen bezig houdt.

Let op | Tips

  • Heb je een statief voor je camara of smartphone? Neem die dan vooral mee om nóg betere foto's te maken!
  • Een verrekijker kan behulpzaam zjin om vogels op grotere afstanden te zien en te herkennen.
  • Op sommige plekken kan het nat en modderig zijn. Zorg daarom voor schoenen (of laarzen) die daartegen bestand zijn.
  • Vanwege het terrein en omdat we mogelijk over één over meerdere hekken moeten klimmen is deze wandeling ongeschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.
  • Houd rekening met de weersomstandigheden. Aan de waddenkust is het meestal kouder en waait het harder dan in het 'binnenland'.
  • Neem wat te drinken en te eten mee.
  • Wees alert op teken.
Wanneer:
t/m 20 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Natuurfotowandeling Noorderleeg
Kweldercentrum Noarderleech

Kweldercentrum Noarderleech
Noorderleeg 5 a
9074 TG Hallum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten