Ga naar inhoud
nl
Ald-Meiers Partij

Ald-Meiers Partij

De Ald-Meiers Partij is een wedstrijd voor meisjes van 14 tot en met 16 jaar, die net als bij de Freule, de partij eenmaal kunnen winnen. Naas…

De Ald-Meiers Partij is een wedstrijd voor meisjes van 14 tot en met 16 jaar, die net als bij de Freule, de partij eenmaal kunnen winnen. Naast de eer die inmiddels met deze partij gepaard gaat, zijn er hele mooie prijzen te winnen. Alle winnaars ontvangen een luxe horloge, de eerste prijs bestaat uit gouden klokjes. Voor hen is er als klapstuk natuurlijk de wisselprijs, aangeboden door de families Winsemius en Fockema Adreae, nazaten van oud-landpachters (meiers) in Hitzum. De Sulveren Pong voorstellende een beurs, zoals de meiers die ooit moeten hebben gehad als ze de pacht moesten betalen. Er wordt getracht de prijsuitreiking te laten doen door een “mystery guest” en de echtgenote van de CdK. van Fryslân. Door de aanstelling van een nieuwe CdK. in Fryslân ziet de prijsuitreiking er tegenwoordig net iets anders uit. De met kransen behangen winnaars maken tot besluit nog een rondrit met paardenaanspanning door het dorp.

De Ald-Meiers Partij spreekt de meisjes intussen zo aan dat het winnen in Hitzum even belangrijk wordt gevonden dan het winnen van het NK. Het maakt de plaats duidelijk die “Kommisje Ald-Meiers Partij” met zijn gedegen uitgevoerd initiatief inmiddels heeft verworven.

De partij wordt altijd op de eerste zaterdag na de PC verkaatst.

Wanneer

  • zaterdag 7 augustus 202109.00 - 18.00 uur

Neem alvast een kijkje

In de buurt

Toon resultaten