Ga naar inhoud
MAP
nl

Wat bisto leaflik!? - Iepenloftspul

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Spannum

Een Friestalig iepenloftspul over Waling Dijkstra; één van de grootste Friese schrijvers en dichters en grondlegger van de Friese toneelcultuur!

Waling Dijksta moest in Spannum de bakkerij met zijn moeder draaiende houden, maar hij was veel liever bezig met zijn passie voor het schrijven en dichten in de Friese taal. In het dorp was hij niet altijd geliefd vanwege zijn andere manier van denken en ook op romantisch gebied hield Waling zich niet aan de voor die tijd ongeschreven regels. Dit alles zorgde voor veel drama in zijn leven. De titel ‘Wat bisto leaflik!?’ verwijst naar de eerste regel van zijn bekende lied ‘Simmermoarn’, maar was Waling zelf wel zo ‘leaflik’?

Voorafgaand aan het ‘iepenloftspul’ kun je alvast in de sfeer komen op de ‘Passy Pôle’. In dit voorprogramma kun je passies van Waling Dijkstra zelf beleven. In een ongedwongen sfeer creatief aan de slag of genieten van een mooie voordracht en muziek onder het genot van een hapje en drankje. Oftewel het wordt een ‘iepenlofspul’ met passie. Voor meer informatie over de Passy Pôle, klik hier.

Wanneer:
t/m 17 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 19,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wat bisto leaflik!? - Iepenloftspul

Tsjerkebuorren 16
8843 KE Spannum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten